Δεκεμβρίου 18, 2009

Περί τα 53 δισ. ευρώ θα δανειστεί η Ελλάδα το 2010

Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές τον Ιανουάριο για να δανειστεί συνολικά 52 με 53 δισ. ευρώ για το επόμενο έτος, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Το 25% του συνολικού δανειακού προγράμματος θα εκτελεστεί το πρώτο τρίμηνο του 2010, ενώ από τις αρχές του 2009 Ελλάδα έχει δανειστεί πάνω από 60 δισ. ευρώ.
Ανακοινώνοντας τα σχέδια του ελληνικού κράτους, ο Γ.Παπακωνσταντίνου ανέφερε στο Reuters ότι η σύγκριση της χώρας με την υπερχρεωμένη Dubai World είναι «υπερβολική».

Παράλληλα, όπως είχε γίνει γνωστό την Τρίτη, το ελληνικό Δημόσιο προχώρησε σε «αιφνιδιαστικό» δανεισμό 2 δισ. ευρώ, διαθέτοντας 5ετή ομόλογα κυμαινόμενου επιτοκίου.

Το κουπόνι του ομολόγου κυμαινόμενου επιτοκίου διαμορφώνεται στις 250 μονάδες βάσης επί του Euribor εξαμήνου, σύμφωνα με διαπραγματευτές της έκδοσης.

Το ομόλογο, λήξεως 5 Φεβρουαρίου 2015, διατέθηκε από τις Sanpaolo IMI, Εθνική Τράπεζα, EFG Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η 4η Ιανουαρίου, σύμφωνα με στέλεχος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου