Νοεμβρίου 18, 2009

Ποινική δίωξη στον πρύτανη του ΕΜΠ για το Ιndymedia

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε σε βάρος του πρύτανη του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Κ. Μουτζούρη και των αντιπρυτάνεων κκ. Ι. Πολύζου και Γερ. Σπαθή για τη λειτουργία της αντιεξουσιαστικής ιστοσελίδας Ιndymedia, η οποία «φιλοξενείται» από τον κεντρικό διακομιστή (server) του Ιδρύματος. Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στην πανεπιστημιακή κοινότητα, ενώ πρυτάνεις κεντρικών πανεπιστημίων συντονίζονται για να αντιδράσουν καθώς το θέμα των καταλήψεων σχολών από εξωπανεπιστημιακά άτομα αποτελεί «πληγή» για πολλά Ιδρύματα, τα οποία αναζητούν την κατάλληλη νομική φόρμουλα για να ζητήσουν τη βοήθεια των αρχών χωρίς να παραβιάσουν το πανεπιστημιακό άσυλο.

Οι διαχειριστές του Ιndymedia «φιλοξενούνται» επί σειρά ετών στο Ιδρυμα, οπότε και οι πρυτανικές του αρχές άφησαν χθες ερωτήματα για τη στιγμή που αποφάσισε να παρέμβει ο εισαγγελέας στο θέμα. Ωστόσο το στοιχείο που φαίνεται ότι εκτιμήθηκε στην άσκηση της δίωξης είναι ότι τους τελευταίους μήνες σε αυτή την ιστοσελίδα «ανεβαίνουν» οι προκηρύξεις της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Παρ΄ όλα αυτά, η Πρυτανεία του Ιδρύματος θεωρεί ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη. «Πρόκειται για πολιτική δίωξη που αποσκοπεί στην παρεμπόδιση της διακινήσεως ιδεών, η οποία μάλιστα ασκήθηκε μερικές ημέρες πριν από την επέτειο της 17 Νοέμβρη, ιστορική ημέρα προάσπισης ακριβώς αυτού του ιδανικού, και εναντίον μιας Πρυτανείας η οποία διαφύλαξε με κάθε τρόπο το πανεπιστημιακό άσυλο και τη δημόσια περιουσία» δήλωσε μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Μουτζούρης. Στην ομιλία του χθες πριν από την έναρξη της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία ο πρύτανης του Πολυτεχνείου έκανε λόγο για «επιβολή λογοκρισίας».

http://www.tovima.gr


ΥΓ1.«Η δημοκρατία οφείλει να δίνει λόγο σε όλες τις απόψεις και αν ένα Ιδρυμα όπως το Πολυτεχνείο δεν δώσει σε όλους τον λόγο, τότε ποιος θα το κάνει;» δήλωσε ο βαλιανατικός, πρώην πρύτανης του Ιδρύματος κ. Ν. Μαρκάτος, που σκέπτεται «με τον τρόπο που ζει».
ΥΓ2.Η «έδρα» του κ. Μουτζούρη ποιόν χορηγό έχει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου