Νοεμβρίου 21, 2009

Τι γράφουν σήμερα οι εφημερίδες

Επισκόπηση Τύπου


Ο νέος Προϋπολογισμός, οι νέοι φόροι, που γίνονται «Φοροεπιδρομή» και «Φοροκυνηγητό», ανάλογα με την θέση της κάθε εφημερίδας, και το «ντέρμπι» Ντόρας-Σαμαρά είναι τα δύο βασικά θέματα των σημερινών εφημερίδων. «Η χώρα στην Εντατική», (λόγω της γρίπης των Επιτοκίων ), είναι το επικοινωνιακό μήνυμα των φιλοκυβερνητικών.Ο Ριζοσπάστης αγωνίζεται κατά των( αντιλαϊκών, αντεπαναστατικών, ιμπεριαλιστικών) εσωτερικών κανονισμών των Γυμνασίων και Λυκείων, και η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ με τους «ΕΛΑΣΙΤΕΣ» που «σφάγιασαν την Ελλάδα».(Το ρεπορτάζ για τον προϋπολογισμό του 44 στο επόμενο)


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Φοροκυνηγητό με 7+11 μέτρα - Προϋπολογισμός ανατροπών και λιτότητας".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συνάντηση Αρχηγών ζητάει ο Γ. Παπανδρέου- Για να αντιμετωπίσουν από κοινού προβλήματα Οικονομίας και Διαφθοράς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "θύελλα έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ για τη μη τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων από την κυβέρνησή του. Εν μέσω του κλίματος αυτού, χθες, ο πρωθυπουργός υποχρεώθηκε να καταφύγει σε "επικοινωνιακά τρικ" προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα, αλλά και να υπεραμυνθεί των σκληρών οικονομικών μέτρων που δρομολογεί η κυβέρνησή του"

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:
"Ντέρμπι θρίλερ Ντόρας-Σαμαρά - Με την πρώτη να προηγείται και στο β' γύρο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ""κεφάλι παίρνει" και πάλι η Ντόρα Μπακογιάννη στην κούρσα της διαδοχής, σύμφωνα με αποκλειστική έρευνα της Focus για λογαριασμό της "Α". Η υποψήφια για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής της Α' Αθήνας προηγείται στην πρόθεση ψήφου, τόσο στο σύνολο των Νεοδημοκρατών όσο και μεταξύ αυτών που δηλώνουν ότι θα πάνε σίγουρα ή μάλλον να ψηφίσουν στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου".

Η ΑΥΓΗ:
"Ίδια γεύση"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε χθες είναι χειρότερος από το προσχέδιο και διαψεύδει τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά η κυβέρνηση. Τα έσοδα αλλά και τα έξοδα είναι αυθαίρετα διατυπωμένα, ενώ κάθε μήνα επιτροπή σε κάθε υπουργείο θα αποφασίζει ως προς την εκτέλεση του προϋπολογισμού".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Όλες οι αλλαγές στη φορολογία εισοδημάτων και ακινήτων"

Η εφημερίδα γράφει ότι "με επιπλέον φορολογικά έσοδα ύψους 4,5 δισ. ευρώ και περικοπές δαπανών 4 δισ. (σύνολο δημοσιονομικής προσαρμογής 8,4 δισ. ευρώ) θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να επαναφέρει σε καθοδική τροχιά το έλλειμμα το 2010".

ΤΟ ΒΗΜΑ:
"Η χώρα στην Εντατική- Κατατέθηκε ο νέος Προϋπολογισμός- Τι προβλέπει".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φόροι: νέα κλίμακα, κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης, κατάργηση φοροαπαλλαγών, έκτακτο ΕΤΑΚ, επαναφορά ΦΜΑΠ αυξήσεις σε ποτά και τσιγάρα. Πόλεμος στη φοροδιαφυγή. Μισθοί: αυξήσεις 1,5%, ενιαία Αρχή για τις πληρωμές σε όλο το Δημόσιο, αναμόρφωση του ΕΚΑΣ σε συνολική επανεξέταση του παγώματος των μισθών. Ο δανεισμός το 2010: Το Δημόσιο θα δανειστεί 57,5 δισ. ευρώ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ:
"4,5 ΔΙΣ. νέοι φόροι σε μισθωτούς-συνταξιούχους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πριν καλά-καλά αλέκτορ φωνήσαι τρις, οι προεκλογικές υποσχέσεις για αυξήσεις, αλλά και για ένα κράτος δικαίου με στήριξη των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων, μετατράπηκαν σε κούφια λόγια χωρίς περιεχόμενο. Ο νέος Προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή, αποτελεί μια ακόμη παλαιά συνταγή, που στηρίζεται στη λογική της επιβολής νέων άμεσων και έμμεσων φόρων...".

ΕΘΝΟΣ:
"Το σχέδιο των αλλαγών στη φορολογία- Γ. Παπανδρέου: Να βγάλουμε τη χώρα από την εντατική".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σαρωτικές αλλαγές περιλαμβάνει το σχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, όπως περιγράφεται στον νέο προϋπολογισμό που κατατέθηκε χθες -για πρώτη φορά σε στικάκι- στη Βουλή. Βασικός στόχος του η μείωση του ελλείμματος. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού θα παρακολουθείται κάθε μήνα, χωρίς να αποκλείονται νέα μέτρα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι ΕΛΑΣΙΤΕΣ σφάγιασαν την Ελλάδα".

Η εφημερίδα σημειώνει "ο συγγραφέας του βιβλίου "ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ", Ιωάννης Μπουγάς, σε αποκλειστική συνέντευξη στην "ΕΩ" καταγγέλλει τα εγκλήματα των κομμουνιστών. Η αριστερά κατόρθωσε να παραποιήσει την ιστορία και να αποκρύψει τα εγκλήματά της. Τα ΜΜΕ ακολούθησαν μια μονόπλευρη και παραποιημένη ιστορία...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Απίστευτη ομολογία της κυβέρνησης για την οικονομία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε τον νέο Προϋπολογισμό δηλώνοντας ότι αυτός μπορεί να αλλάξει τους επόμενους μήνες σπέρνοντας έτσι την αβεβαιότητα. Απο τις δηλώσεις και τα στοιχεία που παρουσίασε προκύπτει ότι η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποιες αποδοχές ή μισθούς μέχρι 2.000 ευρώ θα δώσει αύξηση 1,5%....".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
: "Διπλό χτύπημα στους μισθωτούς- Ενώ έρχεται και δεύτερο "τσουνάμι" μετά τις γιορτές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "επιπλέον φόρους συνολικού ύψους 3,56 δισ. ευρώ σε εκατομμύρια μισθωτούς, μικρομεσαίους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς και σε όλους όσοι καπνίζουν και καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτ, προβλέπει ο Προϋπολογισμός του 2010, που κατέθεσε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Στη μέγγενη το κοινωνικό κράτος- Προϋπολογισμός το 17% του ΑΕΠ στις τσέπες των δανειστών μας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ισχυρότατο πλήγμα στο κοινωνικό κράτος καταφέρει ο νέος προϋπολογισμός του 2010, προσπαθώντας να "τοποθετηθεί" στο στενό κορσέ που επέβαλε στην ελληνική οικονομία η διεθνής οικονομική κρίση, η εγχώρια δημοσιονομική κρίση και η οργή (καθυστερημένη και μονόπλευρη) της ΕΕ για την απόκρυψη του ελλείμματος του 12,7% του ΑΕΠ".

ΕΞΠΡΕΣ: "Βαρόμετρο" οι δαπάνες στον νέο προϋπολογισμό".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μείωση δαπανών κατά 640 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το προσχέδιο, προβλέπει η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου".

ΕΣΤΙΑ: "Φοροεπιδρομή στα ακίνητα - Εκτινάσσεται στα ύψη η έκτακτη εισφορά".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνησις εξαπολύει απίστευτη φοροεπιδρομή στα ακίνητα. Ενώ μόλις προ δύο εβδομάδων είχαν ανακοινωθή από το υπουργείο Οικονομικών οι συντελεστές της εκτάκτου εισφοράς στα ακίνητα για το 2009, χθες κατετέθη στην Βουλή σχέδιο νόμου που εκτινάσσει τους σχετικούς συντελεστές στα ύψη".


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέοι φόροι 3,5 δισ. ευρώ- Εκτακτη εισφορά για ακίνητα αξίας άνω των 400.000 ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "λίγες μέρες πριν ξεκινήσει ο κοινωνικός διάλογος για τη φορολογική μεταρρύθμιση, η κυβέρνηση μέσα από τον προϋπολογισμό του 2010, ανοίγει τα χαρτιά της και τις ριζικές αλλαγές που σχεδιάζει στη φορολογία των εισοδημάτων, των επιχειρηματικών κερδών και της ακίνητης περιουσίας και αποκαλύπτει τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει για να "συλλάβει" τον προκλητικό πλούτο που φοροδιαφεύγει".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κατατέθηκε προϋπολογισμός που θα αλλάξει... Εκτακτη εισφορά για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, αιφνιδίως".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στον προϋπολογισμό του 2010, που κατατέθηκε χθες, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμα και συμπληρωματικός προϋπολογισμός. "Αν χρειαστεί να γίνει, θα γίνει", δήλωσε".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ποιοι θα πληρώσουν την κρίση- Προϋπολογισμό εκτάκτου ανάγκης κατέθεσε χθες η κυβέρνηση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιπλέον έσοδα 4,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν κυρίως από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις και στους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας, τις αυξήσεις σε ποτά και τσιγάρα, την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και της αυτοτελούς φορολόγησης, την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ένταξη όλων των εισοδημάτων στη φορολογική κλίμακα προσδοκά το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2010".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Προϋπολογισμός αξιοπιστίας- Η μείωση του ελλείμματος στο 9,1% βασικός στόχος".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη Βουλή κατατέθηκε χθες το τελικό σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2010, μία ημέρα μετά την υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο "πάγωμα" των μισθών στο Δημόσιο. Μέσω του κρατικού προϋπολογισμού 2010 επιδιώκεται η περιστολή της κρατικής σπατάλης και ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών...".


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Τι θα πληρώσουμε σε φόρους το 2010"


ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ερχονται και νέα μέτρα για στήριξη του προϋπολογισμού".

"Υπό αναθεώρηση τελεί ο προϋπολογισμός του 2010, το οριστικό σχέδιο του οποίου κατατέθηκε στη Βουλή λόγω των αβεβαιοτήτων, που εγκυμονεί η κρίση αλλά και των φιλόδοξων στόχων που περιέχει για τη μείωση των δημοσίων δαπανών και την αύξηση των φορολογικών εσόδων", γράφει η «Ν».
ΤΑ ΝΕΑ: "Μπρος φόροι και πίσω Βρυξέλλες - Κρίσιμο στοίχημα για εξοικονόμηση 8,4 δισ. ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με πρόσθετους φόρους 3,6 δισ. ευρώ και περικοπές δαπανών κατά 2,2 δισ. ευρώ επιχειρεί η κυβέρνηση να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά 3,6% του ΑΕΠ, από το 12,7% του ΑΕΠ το 2009 στο 9,1% του ΑΕΠ το 2010, και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις Βρυξελλών και αγορών για γρήγορη και δραστική προσαρμογή".

Η ΝΙΚΗ: "Ζητείται ελπίς - Γιώργο, πάρε πρωτοβουλίες και δώσε λύσεις εδώ και τώρα".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε μια οικονομία να κινείται στα όρια της χρεοκοπίας, η διαπίστωση πως "πιάσαμε πάτο" οδηγεί την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο σε σκληρές αποφάσεις. Ζητούμενο, ο συγκερασμός τους με την κοινωνική δικαιοσύνη και ο καταμερισμός των βαρών αναλογικά και δίκαια".


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Ελληνική συνταγή για έξοδο από την κρίση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την "ελληνική συνταγή" για έξοδο από την κρίση υπερασπίζεται ο προϋπολογισμός του 2010, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών. Το μείγμα πολιτικής που επιλέχθηκε αποκρούει τις πιέσεις των Βρυξελλών για "σκληρή προσαρμογή" και επιμένει στη στρατηγική της δημοσιονομικής προσαρμογής με ανάπτυξη και πρόνοια προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρά ρήγματα στην κοινωνική συνοχή".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αντιπαιδαγωγικές μεθόδοι με στόχο τη φθορά των μαθητικών συνειδήσεων- Εσωτερικοί κανονισμοί Γυμνασίων-Λυκείων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εάν ο μαθητής χρησιμοποιήσει ή διακινήσει έντυπα εκτός από τα σχολικά και εγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας τότε το σχολείο μπορεί να καλέσει την Αστυνομία. Η εξωτερική εμφάνιση του μαθητή, αν δεν είναι κόσμια, δεν αρμόζει σε "ισορροπημένους ανθρώπους". Δηλαδή, η εξωτερική εμφάνιση μπορεί να θεωρηθεί ως "ανισορροπία" ".


ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "Στα δύο η ΝΔ- Άρχισε ξεκατίνιασμα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην τελική ευθεία μπαίνει από τη Δευτέρα η κούρσα της διαδοχής στη ΝΔ. Στα στρατόπεδα των δύο υποψηφίων καταστρώνουν τα σχέδια της τελευταίας στιγμής, προετοιμάζοντας παράλληλα το...στόλο και κυρίως τους μηχανισμούς που θα παίξουν τον κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος".


ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Σοκ! Δολοφονικό παιχνίδι για βρέφος

Η ΧΩΡΑ: "Ξεφεύγει στο φίνις της κούρσας ο Σαμαράς- Τρεις νέες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα από 2,5 έως 5 μονάδες".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μια ανάσα από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας απέχει ο Αντώνης Σαμαράς, όπως δείχνουν νεότερες δημοσκοπήσεις που τον εμφανίζουν να προηγείται με διαφορά από 2,5 έως 5 μονάδες έναντι της κ. Μπακογιάννη, η οποία τον ακολουθεί στην κούρσα της διαδοχής".

«Espresso»: "Περιμένω το τέλος"

Συνέντευξη με την Γκιζέλα Ντάλι, που «Βλέπει κατάματα το θάνατο, του χαμογελάει, του κλείνει πονηρά το μάτι και τραγουδάει Δημήτρη Μητροπάνο και «Οσοι με το χάρο γίναν φίλοι»! Παλικάρι η Γκιζέλα Ντάλι. μέχρι την τελευταία στιγμή. «Μοναξιά μου όλα», αλλά με υπερηφάνεια και ψηλά το κεφάλι. Οι αφηγήσεις της σοκάρουν. «Αρχισα να πετάω πράγματα. Γιατί να περιμένω άλλοι να μαζεύουν το σπίτι μου; Δεν το θέλω. Θα τα φτιάξω όλα μόνη μου!» εξομολογείται στην «Espresso».

PRESS TIME: "Ποιοι θα πληρώσουν το... μάρμαρο της "μαύρης τρύπας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε χθες, είναι προϋπολογισμός...Βρυξελλών. Αυτόν θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Κομισιόν για να πάρει την πολυπόθητη παράταση. Δεν είναι όμως οριστικός, καθώς, δια στόματος του ίδιου του κ. Παπακωνσταντίνου, θα τροποποιηθεί, με πιο σκληρά μέτρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου