Νοεμβρίου 21, 2009

ΝΔ: Δημοσκοπήσεις-θρίλερ. Από την Κική (Ημερησία) και την Κοκό (Απογευματινή) Ποια να διαλέξουν;

Focus ή Marc; ιδού η απορία

Δύο νέες δημοσκοπήσεις είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Focus, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Απογευματινής, μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν σίγουρα, η Ντόρα Μπακογιάννη συγκεντρώνει 46,3% έναντι 45% του Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο Π. Ψωμιάδης λαμβάνει 5,7%.

Η διαφορά υπέρ της κ. Μπακογιάννη διευρύνεται ακόμη περισσότερο στο δεύτερο γύρο, στο 3,2%, καθώς συγκεντρωνει ποσοστό 49,9%, έναντι 46,7% του κ. Σαμαρά.

Αντίθετα, στη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της Ημερησίας, ποσοστό 44,4% όσων δηλώνουν ότι θα λάβουν μέρος στην ψηφοφορία, ψηφίζει Αντώνη Σαμαρά, ενώ 41% τάσσεται υπέρ της κ. Μπακογιάννη. Το ποσοστό του κ. Ψωμιάδη ανέρχεται στο 10,1%.

Η διαφορά υπέρ του κ. Σαμαρά εκτινάσσεται στο 4,7%, σε περίπτωση που υπάρξει επαναληπτικός γύρος, με το 50,1% των ερωτηθέντων (μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή) να επιλέγει το Μεσσήνιο πολιτικό, έναντι 45,4% που δηλώνει ότι θα ψηφίσει την Ντόρα Μπακογιάννη


- «Είναι οξύμωρο να ζητάς να γίνεις αρχηγός της ΝΔ για να την οδηγήσεις στην εξουσία, όταν εσύ ο ίδιος συνέβαλες να πέσει από την εξουσία», υπογραμμίζει ο Μιχάλης Λιάπης κατηγορώντας την Ντόρα Μπακογιάννη ότι έβλαψε την παράταξη.

«Χαρακίρι δικαιούται ο καθένας να κάνει. Να υποχρεώσεις όμως ολόκληρη παράταξη στο χορό του Ζαλόγγου, για ιδιοτελείς σκοπούς, αυτό είναι πολιτικά ανιστόρητο, ηθικά ανεπίτρεπτο, κομματικά ασυγχώρητο. Αλλά πρωτίστως αυταρχικό», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Λιάπης σε συνέντευξή του στον «Κόσμο του Επενδυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου