Νοεμβρίου 22, 2009

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ !

Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009 στο Ε΄Τριμελές Πλημ/κείο Αθηνών Κτήριο 8 εκδικάζεται η μήνυση της Εταιρείας Αρτοζαχαροπλαστικής ΑΛΕΣΙΣ Α.Β.Ε.Ε. κατά του Προέδρου του ΙΝΚΑ Κρήτης κ. Γιάννη Αννουσάκη για (δήθεν) συκοφαντική δυσφήμιση.

Η Αντιμονοπωλιακή Οργάνωση STOPCARTEL εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η Αντιμονοπωλιακή Οργάνωση STOPCARTEL εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της πρός τήν ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ καί στόν άξιο αγωνιστή Γιάννη Αννουσάκη καθώς γιά μία ακόμη φορά αποδεικνύονται οι μέθοδοι τίς οποίες οι μεγάλες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν προκειμένου νά φιμώσουν καί να τρομοκρατούν όσους καταγγέλλουν τίς παράνομες πρακτικές τους σέ βάρος τών πολιτών καί της ελληνικής κοινωνίας.
Οι μέθοδοι αυτές δέν θά περάσουν , καθώς μέρα μέ τή μέρα ανδρώνεται τό οργανωμένο κίνημα της κοινωνίας τών πολιτών.
Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους τακτικές έχουν σαν κύριο στόχο τους, να φιμώσουν και ποδηγετήσουν το καταναλωτικό κίνημα και τους εκπροσώπους του, που καθημερινά αγωνίζονται, εθελοντές αποκλειστικά, για την προστασία και την εξασφάλιση των συμφερόντων των καταναλωτών"

Δελτίο Τύπου

"Το Δ. Σ. του ΙΝΚΑ- ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ αποφάσισε ομόφωνα, να διαμαρτυρηθεί και να καταγγείλει την πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά δίωξη του Αντιπροέδρου του ΙΝΚΑ και Προέδρου του ΙΝΚΑ Κρήτης κ. Γιάννη Αννουσάκη από την Εταιρεία Αρτοζαχαροπλαστικής ΑΛΕΣΙΣ Α.Β.Ε.Ε.. δήθεν για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η εν λόγω Εταιρεία, υπέβαλλε μήνυση στο κ. Αννουσάκη ως Αντιπροέδρου του ΙΝΚΑ, διότι την 01.09.2005, τόλμησε να δημοσιοποιήσει (έπειτα από γραπτή ενυπόγραφη καταγγελία και την παράδοση πλήρους φωτογραφικού υλικού που έφτασε στο ΙΝΚΑ), στην πρωινή εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» της ΝΕΤ (ως όφειλε), το ατυχές περιστατικό που συνέβη στην μικρή δεσποινίδα Τομαρά.

Συγκεκριμένα, την 30η Αυγούστου 2005 η μικρή δις Τομαρά, αγόρασε προς κατανάλωση μια στριφτή τυρόπιτα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ της εταιρίας ΑΛΕΣΙΣ Α.Β.Ε.Ε., κατά την διάρκεια της βρώσης, διαπίστωσε ότι μάσησε και είχε καταπιεί μικρά θραύσματα γυαλιά ακριβώς όπως είπε. Η δις Τομαρά, την επόμενη ημέρα, αφού ένιωσε αφόρητους πόνους στην κοιλιακή της χώρα και αφού διαπίστωσε αίμα στα κόπρανά της μεταφέρθηκε από την μητέρα της, στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία.

Για παρόμοιο περιστατικό, ο Ε.Φ.Ε.Τ. στις 22.1.2007 (σύμφωνα με Έκθεσή του), επέβαλλε πρόστιμο 10.000 ευρώ στην Εταιρεία ΑΛΕΣΙΣ Α.Β.Ε.Ε διότι, διέθεσε μη ασφαλές τρόφιμο μετά από εξέταση καταγγελίας ότι εντοπίστηκε τμήμα κοπιδιού ανάμεσα σε κατεψυγμένα τυροπιτάκια.Παρά τα μέτρα της εταιρίας εντοπίστηκαν παραλήψεις που αφήνουν περιθώρια για εμφάνιση όπως το καταγγελλόμενο περιστατικό.

Το ΙΝΚΑ όπως συνηθίζει, αντέδρασε άμεσα και στην περίπτωση της Τομαρά, εκδίδοντας Δελτίο Τύπου προς όλα τα ΜΜΕ (αρ. 38/5.9.05), ανακοινώνοντας το γεγονός στον Υπουργείο Ανάπτυξης και στον κ. Εισαγγελέα του Α.Π. με αρ. πρωτ. 7240/5.9.05 ΔΚΑ και 7288/7.9.05 ΔΚΑ, και στη συνέχεια το δημοσιοποίησε στην TV μέσω του Αντιπροέδρου του κ. Αννουσάκη.

Θεωρούμε άδικη την δίωξη του Αντιπροέδρου μας και απαράδεκτη την όλη μεθόδευση από πλευράς της Εταιρείας ΑΛΕΣΙΣ Α.Β.Ε.Ε για αυτό, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δυναμικό στέλεχος του ΙΝΚΑ και άξιο αγωνιστή του Καταναλωτικού Κινήματος κ. Γιάννη Αννουσάκη.

Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους τακτικές έχουν σαν κύριο στόχο τους, να φιμώσουν και ποδηγετήσουν το καταναλωτικό κίνημα και τους εκπροσώπους του, που καθημερινά αγωνίζονται, εθελοντές αποκλειστικά, για την προστασία και την εξασφάλιση των συμφερόντων των καταναλωτών εδώ 30 χρόνια.

Την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009 σύσσωμο το Δ.Σ. και τα στελέχη του ΙΝΚΑ θα παραβρεθούν στο Ε΄Τριμελές Πλημ/κείο Αθηνών Κτήριο 8 αρ. πιν. 16 όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Καλούμε όλους τους Φορείς του Καταναλωτικού Κινήματος, τους Φορείς της Ελληνικής Πολιτείας και τους απλούς Ενεργούς Πολίτες . Καταναλωτές να δώσουν μαζί μας, το δυναμικό παρόν τους ώστε, να λάμψει η αλήθεια και να εξασφαλίσουμε και στο μέλλον το κύρος και την αξιοπιστία μας.

Αντί να τους κυνηγούμε εμείς μας κυνηγούν αυτοί."

ΙΝΚΑ /ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
http://www.inka.grΚέντρο Πληροφοριών: Γ. Σεπτεμβρίου 13 - Αθήνα 10432 - τηλ: 210 36.32.443 - fax 210 36.33.976 email: inka@inka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου