Νοεμβρίου 19, 2009

Προκαλούν και πάλι οι Τούρκοι

Τουρκικά μαχητικά εισήλθαν σε δεσμευμένη με ΝΟΤΑΜ περιοχή όπου εκτελείτο αεροναυτική άσκηση έρευνας και διάσωσης από τις ελλληνικές ένοπλες δυνάμεις.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΘΑ, σχηματισμός τεσσάρων τουρκικών αεροσκαφών που επιχειρούσε υπό νατοϊκό σχεδιασμό και έλεγχο εισήλθε στις 13:30 έως και 13:35 στα 2.200 πόδια, στη δεσμευμένη με NOTAM περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου, έως και τα 10.000 πόδια, στην οποία εκτελείτο η αεροναυτική άσκηση έρευνας και διάσωσης Ιωνάς.
Αμεσα ενεργοποιήθηκε η «κόκκινη» τηλεφωνική γραμμή μεταξύ των αεροπορικών στρατηγείων Λάρισας (CA0C-7) και Εσκί Σεχίρ (CAOC-6), ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 17/11 η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ σύμφωνα με την οποία αρνείτο την ελληνική δικαιοδοσία για αποστολές Έρευνας & Διάσωσης στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, στην ευρύτερη περιοχή δηλαδή όπου σήμερα, 19 Νοεμβρίου, πραγματοποιείται η τελική φάση της άσκησης Dostluk Denizi-2009 ("Θάλασσα Φιλίας-09") σε συνεργασία με την Αίγυπτο.
ENET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου