Νοεμβρίου 22, 2009

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η οικονομική πολιτική, με βάση τον νέο προϋπολογισμό, τα σενάρια για το «ασφαλιστικό», η «εξέγερση» των Πασόκων, οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία και η εξάπλωση της Νέας Γρίπης, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μαχαίρι στις παράνομες διπλές παροχές- Σύνταξη στα 67 για όσους προσελήφθησαν μετά το 2002".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διπλές παροχές προνομιακού χαρακτήρα, ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των εισφορών, συγχωνεύσεις Ταμείων, βαρέα και ανθυγιεινά, αντικίνητρα στην πρόωρη συνταξιοδότηση και πάταξη της εισφοροδιαφυγής μπαίνουν στο "χειρουργικό τραπέζι" του Ασφαλιστικού".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "Αλλάζουν όλα για οικοδομικούς συνεταιρισμούς- "Ξεπαγώνουν" πρωτόκολλα κατεδάφισης και ενεργοποιούνται τα πρόστιμα των παλαιότερων ετών"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με το νομοσχέδιο για την αποκατάσταση των καμένων της Βορειοανατολικής Αττικής ξεπαγώνουν πρωτόκολλα κατεδάφισης και ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο για την είσπραξη προστίμων σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, ό,τι παράνομο έχει καταγραφεί από την εφαρμογή του νόμου Δρυ (2003) δεν αμνηστεύεται".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Ντιμπέιτ! - Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς στο "Βήμα"- 20 κοινές ερωτήσεις- 40 διαφορετικές απαντήσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το ντιμπέιτ που απέφυγαν στην τηλεόραση πραγματοποιούν σήμερα στο "Βήμα" οι δύο βασικοί διεκδικητές της προεδρίας της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας με τις απόψεις που εκφράζουν πόσο διαφορετικοί είναι. Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Αντώνης Σαμαράς απαντούν σε είκοσι κοινές ερωτήσεις, εκφράζοντας αντικρουόμενες θέσεις, ακόμη και στα ζητήματα που συμφωνούν, ενώ στις περισσότερες από αυτές απεικονίζονται ανάγλυφα οι διαφορές που τους χωρίζουν".

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Ποια ακίνητα κρύβουν ευκαιρίες- Πού πέφτουν, πού ανεβαίνουν οι τιμές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "καθεστώς έχει γίνει πλέον το σκηνικό κρίσης στην κτηματαγορά, η οποία αναμφισβήτητα περνά μία από τις δυσκολότερες περιόδους των τελευταίων ετών. Δυστυχώς, οι Κασσάνδρες που έκαναν λόγο για παρατεταμένη ύφεση έχουν επιβεβαιωθεί, αφού η αγορά ακινήτων δεν μπορεί να ανακάμψει".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Γρίπη εκτός ελέγχου- 320.000 κρούσματα, καταγεγραμμένα τα 4.200!- Ενώ ο εμβολιασμός του νοσηλευτικού προσωπικού γίνεται μετ' εμποδίων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με αλματώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η διασπορά της νέας γρίπης στη χώρα μας. Επιδημιολογικές εκτιμήσεις ανεβάζουν σε 320.000 τους πολίτες που έχουν προσβληθεί από τον ιό, ενώ οι ειδικοί υπολογίζουν ότι οι επόμενες πέντε εβδομάδες τα κρούσματα θα επταπλασιαστούν. Μοιραία, οι αναλύσεις των επιχρισμάτων άρχισαν να καθυστερούν".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "... Αντώνιος προς Κλεοπάτρα: Οψόμεθα ες Φιλίππους....
"

Η εφημερίδα γράφει ότι "μία παντοδυναμία και μία αδιαφιλονίκητη διάδοχος του Καραμανλή μέχρι πρότινος, κινδυνεύει να διέλθει τα "Κουδιανά Δίκρανα" και να υπογράψει εξευτελιστική συνθήκη με τον νικητή και άσπονδο εχθρό της Αντώνη Σαμαρά. Η Ντόρα δίνει λυσσαλέα την μάχη και με νύχια και δόντια προσπαθεί να κρατηθεί στην κορυφή της κούρσας...".

Η ΕΠΟΧΗ: "Από το τούνελ στην εντατική".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η σκληρότερη εκδοχή προϋπολογισμού που κατατέθηκε προχθές από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είναι και η τελευταία. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου το παραδέχθηκε ευθέως λέγοντας ότι, αν χρειαστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός, θα γίνει!"

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ατολμία και παλινωδίες υπό τη σκιά αγορών και Ε.Ε.- Εντείνεται η νευρικότητα από την έλλειψη στρατηγικής στην οικονομία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα κρίσιμα μέτωπα της δημοσιονομικής πολιτικής προκαλούν εμφανή νευρικότητα στην κυβέρνηση, η οποία μεταδίδεται και στις αγορές. Οι παλινωδίες ως προς τη στρατηγική επιλογή που θα εφαρμοσθεί στην οικονομική πολιτική δημιουργούν ένα κλίμα αβεβαιότητας, ως προς το "πού το πάει η κυβέρνηση". Αυτό το κλίμα αναδύεται κι από τον προϋπολογισμό του 2010, που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή και ουσιαστικά τελεί υπό αίρεση".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Συνταγή ύφεσης- Προϋπολογισμός"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ευδιάκριτα αναξιόπιστος είναι τελικά ο προϋπολογισμός του 2010, καθώς με οικονομοτεχνικές και λογιστικές προσαρμογές επιχειρεί να καλύψει το έλλειμμα στρατηγικής εξόδου από την κρίση. Πίσω από τις γραμμές του κρύβονται οι φορολογικές επιδρομές και η αποδοχή συνδιαχείρισης της οικονομίας με την Κομισιόν".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Η κυβέρνηση ανοίγει τα κλειστά επαγγέλματα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για τα θέματα μεταφοράς και εμπορίας καυσίμων με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική η απαγόρευση μετατροπής φορτηγών αυτοκινήτων και άλλων κατηγοριών σε βυτιοφόρα αποτελεί πιλότο για την κυβέρνηση που αναμένεται σύντομα να καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ραντεβού με την εφορία - Τα 3,5 δισ. ευρώ που προβλέπονται ως πρόσθετα φορολογικά έσοδα για το 2010, το "κλειδί" του νέου προϋπολογισμού".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι νέοι συντελεστές στους μισθούς και τα τεκμήρια σε Ι.Χ., ακίνητα και πιστωτικές. Στη φορολογία ποντάρει η κυβέρνηση για να υλοποιήσει το νέο προϋπολογισμό. Θα επιβαρυνθούν κυρίως οι υψηλόμισθοι, η μεγάλη ακίνητη περιουσία και πολλοί επαγγελματίες που θεωρείται ότι φοροδιαφεύγουν. Το νέο σύστημα τεκμηρίων θα βασίζεται στις δαπάνες διαβίωσης και στην περιουσία. Καταργείται η αυτοπεραίωση".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Τρίτη 24 Νοέμβρη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την Τρίτη οι εργάτες, οι μετανάστες, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες, η νεολαία διαδηλώνουν μαζικά, αποφασιστικά, με το ΠΑΜΕ στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στην αντεργατική κόντρα μεγαλοεργοδοτών- κυβέρνησης".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Νέους φόρους φέρνει η κατάρρευση της οικονομίας- Μετά τις αυξήσεις "ψίχουλα", νέα... κακά μαντάτα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις του Δημοσίου για το 2010 θα αυξηθούν μόλις κατά 1,5% και μάλιστα μόνο για εκείνους που έχουν μηνιαίο εισόδημα έως 2.000 ευρώ, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο επιβολής νέων έκτακτων φόρων, όπως σαφέστατα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Κόμμα εναντίον κυβέρνησης! Εξέγερση βουλευτών και στελεχών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δύο αξιοσημείωτες "εξεγέρσεις" βιώνει το σύστημα διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, ενώ μόλις συμπληρώθηκαν 40 μέρες απ' την ανάληψη της διακυβέρνησης, με αποτέλεσμα να υπάρχει έκδηλη απογοήτευση ακόμα και μεταξύ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Κατευθείαν φυλακή οι φοροφυγάδες- Κακούργημα η μη απόδοση του ΦΠΑ- Κλείνει το "παράθυρο" - συμβιβασμός με την Εφορία".
Η εφημερίδα γράφει ότι "τα ψέματα τελείωσαν. Μετά την απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου να δημοσιοποιεί από εδώ και στο εξής τα εισοδήματα όσων μεγαλογιατρών, μεγαλοδικηγόρων, μηχανικών και επιχειρηματιών φοροδιαφεύγουν, τώρα το οικονομικό επιτελείο δέχεται πλέον εισηγήσεις να ποινικοποιηθεί η φοροδιαφυγή, καθιστώντας τη μη καταβολή του ΦΠΑ κακούργημα".

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Η συμμετοχή βγάζει πρόεδρο- Νέα δημοσκόπηση για την εκλογή στη Νέα Δημοκρατία"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η εξέλιξη της εσωκομματικής αναμέτρησης στη Νέα Δημοκρατία οδηγεί σε πολύ έντονη πόλωση, της οποίας οι συνιστώσες θολώνουν ακόμα περισσότερο το τοπίο, καθιστώντας οποιαδήποτε πρόβλεψη εξαιρετικά παρακινδυνευμένη. Εξάλλου, αναμετρήσεις αυτού του τύπου έχουν έντονα τα στοιχεία της εξ ορισμού απροσδιοριστίας, τόσο γιατί είναι πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα, όσο και γιατί είναι έξω από την κουλτούρα της συγκεκριμένης παράταξης".

ΝΙΚΗ: "Θέλουν ελεγχόμενη έκρηξη- Η κυβέρνηση "απασφαλίζει" το ασφαλιστικό".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η μεταρρύθμιση που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε παρά τις επί πέντε χρόνια εξαγγελίες μπαίνει και πάλι στο επίκεντρο της πολιτικής. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει άπαξ και διαπαντός το μέγα πρόβλημα του ασφαλιστικού, με τις δυνατόν λιγότερες συνέπειες αλλά και επιπλοκές στο σύστημα".

VETO: "Χειροπέδες για την κυρία "Ε"- Μήνυμα της κυβέρνησης (για ισονομία και ισοπολιτεία) μετά την περιπετειώδη σύλληψη της ιδιοκτήτριας της "Ελευθεροτυπίας".
Η εφημερίδα γράφει ότι "η εμφάνιση της εκδότριας μεγάλης εφημερίδας στα δικαστήρια της Ευελπίδων είναι γεγονός μοναδικό για την ελληνική πραγματικότητα. Η κληρονόμος του Κίτσου Τεγόπουλου, συνιδιοκτήτρια και σιδηρά κυρία της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", κυρία Μόνια Τεγοπούλου οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο αυτόφωρο με χειροπέδες".

FREE SUNDAY: "Τι αλλάζει σε δημόσιο, φόρους"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πώς θα λειτουργήσει το ενισχυμένο ΑΣΕΠ- Πρώτα δείγματα "κάθαρσης" στην υπόθεση της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.- Offshore και "φτωχοί" ελεύθεροι επαγγελματίες στο στόχαστρο της εφορίας- Νέοι κανόνες για τις προσλήψεις και τη μετεξέλιξη των εκπαιδευτικών".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Στοίχημα με ...ξένα χρήματα
"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : "Η λύση για το Σκοπιανό"

ΕΞΠΡΕΣ: "Κόστος 360 εκ. ετησίως από την αύξηση spread"
Η εφημερίδα γράφει ότι "υπό... τον φόβο των αγορών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συντάχθηκε ο προϋπολογισμός του 2010, που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή και συνεπώς μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να διορθωθεί"

ΚΕΡΔΟΣ: "Bras de fer με τις αγορές- Πόσο θα καταφέρει ο προϋπολογισμός να πείσει τους διεθνείς επενδυτές".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υπό την αίρεση τριών αστάθμητων παραγόντων, που επιτείνουν το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας στις αγορές, τελεί ο νέος προϋπολογισμός, ο οποίος κατατέθηκε σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την αξιοπιστία της χώρας στα ξένα "σπίτια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου