Νοεμβρίου 21, 2009

Μεταλλάσσεται ο Η1Ν1

Το νορβηγικό Ινστιτούτο δημόσιας υγείας ενημέρωσε τον ΠΟΥ ότι εντοπίστηκε μετάλλαξη του ιού Η1Ν1σε τρία κρούσματα, τα δύο εκ των οποίων θανατηφόρα. Η τρίτη περίπτωση αφορά ασθενή που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Εκτός από τη Νορβηγία, περιπτώσεις μετάλλαξης του ιού έχουν εντοπιστεί επίσης στη Βραζιλία, την Κίνα, την Ιαπωνία, το Μεξικό, την Ουκρανία και τις ΗΠΑ.

Η ΠΟΥ επισημαίνει ότι «παρά τη μετάλλαξη, ο ιός παραμένει ευαίσθητος στα αντιιικά φάρμακα»,(αγοράστε ΤΑΜΙΦΛΟΥ) καθώς και ότι οι μελέτες δείχνουν «πως τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα προσφέρουν προστασία».

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2009, από τις 206 χώρες και υπερπόντια εδάφη, της ΠΟΥ, έχουν αναφερθεί 6750 εργαστηριακά επιβεβαιωμένοι θάνατοι από την πανδημία της γρίπης H1N1. Μέχρι τις 6 Νοεμβρίου, ο ιός H1N1 είχε προκαλέσει το θάνατο 6.071 ατόμων (σε επτά μήνες) σύμφωνα με την ΠΟΥ

Στην Ελλάδα.Το θάνατο ενός 40χρονου βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος ήταν παχύσαρκος και έπασχε από τη νέα γρίπη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ο ασθενής νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση.
-Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται ένα 11χρονο κορίτσι και δύο άνδρες 59 και 42 αντίστοιχα, που έχουν προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπη.

Όπως ενημέρωσε το ΕΚΕΠΥ, τα τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Α(Η1Ν1) διασωληνώθηκαν και νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Αναλυτικά πρόκειται για:

•-κορίτσι 11 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα, που εμφάνισε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας
- άνδρα 59 ετών με υποκείμενο καρδιαγγειακό νόσημα, που εμφάνισε βαριά πνευμονία
- άνδρα 42 ετών με υποκείμενη ηπατική ανεπάρκεια, που εμφάνισε βαριά πνευμονία

-Σε εντατική νοσηλεύεται και 40χρονη, η οποία νόσησε από τον ιό της νέας γρίπης (Η1Ν1)ν. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η γυναίκα παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Στο Μεξικό , όπου συνολικά 540 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νέα γρίπη, την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 58 θάνατοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου