Νοεμβρίου 24, 2009

"Συμβόλαια ενσωμάτωσης" για τους μετανάστες στη Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση προτείνει "συμβόλαια ενσωμάτωσης" στους νέους μετανάστες στη Γερμανία, ανακοίνωσε η Μαρία Μπέμερ, επιτετραμμένη της κυβέρνησης για την ενσωμάτωση των μεταναστών.

"Όποιος θέλει να ζήσει εδώ για καιρό και θέλει να δουλέψει πρέπει να πει 'ναι' στη χώρα μας", δήλωσε η συντηρητική αξιωματούχος στην περιφερειακή εφημερίδα "Στουτγκάρτερ Ναχρίχτεν". "Αυτό περιλαμβάνει το να ελέγχει τη γερμανική γλώσσα και να έχει διάθεση να συμμετάσχει στην κοινωνία", πρόσθεσε.

Τα συμβόλαια ενσωμάτωσης πρέπει να προσδιορίζουν "τι μπορούν να περιμένουν οι μετανάστες ως υποστήριξη" εκ μέρους της δημόσιας εξουσίας και σε αντάλλαγμα "τι περιμένουμε εμείς από τους μετανάστες", σύμφωνα με την Μπέμερ.

Μεταξύ των αξιών που πρέπει να σέβονται οι μετανάστες, η επιτετραμμένη της κυβέρνησης ανέφερε την ελευθερία της άποψης και την ισότητα των φύλων.

Η ίδια έκανε λόγο για "σημαντικά ελλείμματα" όσον αφορά τη γλώσσα και τις σχολικές επιδόσεις στις "παράλληλες κοινωνίες" ορισμένων συνοικιών των μεγάλων γερμανικών πόλεων.

Η Μπέμερ δήλωσε εξάλλου ότι οι επιτυχίες του πληθυσμού που προέρχεται από τη μετανάστευση και αριθμεί 15,1 εκατομμύρια ανθρώπους στη Γερμανία πρέπει να προβάλλονται περισσότερο, αναφερόμενη "σ' αυτούς που τελειώνουν το σχολείο, που σπουδάζουν, που δημιουργούν εταιρείες και σ' αυτούς που είναι μηχανικοί, γιατροί ή δικηγόροι".

Πέρυσι η Γερμανία εισήγαγε, όπως έχουν κάνει κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ένα τεστ γνώσεων για τη χώρα στο οποίο υποβάλλονται τα πρόσωπα που επιθυμούν να αποκτήσουν τη γερμανική υπηκοότητα.

Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου