Νοεμβρίου 06, 2009

«Κυπριακό τιμολόγιο στην Τουρκία ύψους 400 δις δολαρίων»

Η αμερικανική οργάνωση «Class Action» κατέθεσε προσφυγή στις ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας για αποζημίωση ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το αιτιολογικό ότι αυτοί οι οποίοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία στα κατεχόμενα δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Η τουρκική εφημερίδα «Ακσιάμ» αναφέρεται στο θέμα υπό τον τίτλο «Από τις ΗΠΑ αγωγή κατά της Τουρκίας ύψους 400 δις δολαρίων».

Εξάλλου η τουρκική ιστοσελίδα AB Haber γράφει ότι η προσφυγή αυτή κατατέθηκε στις 19 Οκτωβρίου.

Η οργάνωση «Class Action» σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι: «το γεγονός ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ακίνητη περιουσία τους οφείλεται στην υφαρπαγή του 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1974. Οι ομαδικοί τάφοι που ήλθαν στην επιφάνεια τον τελευταίο καιρό, έγιναν αντικείμενο καταδίκης από τη διεθνή κοινότητα, με την οποία η Τουρκία δεν συνεργάζεται», σημειώνει.

Καταλήγοντας η οργάνωση αναφέρει ότι η Τουρκική Δημοκρατία με την ύπαρξη των Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο συνεχίζει την "οδυνηρή συνεργασία της" με τα κατεχόμενα.

Με την προσφυγή που κατατέθηκε ζητείται να πληρωθεί το αντίτιμο των ακινήτων, που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν περίπου 200.000 πρόσφυγες.

Τέλος στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η τουρκική εφημερίδα «Μπιργκιούν» σε δημοσίευμα της με τίτλο «Κυπριακό τιμολόγιο στην Τουρκία ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων».
www.ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου