Οκτωβρίου 28, 2009

Για απάτη καταδικάσθηκε η «Εκκλησία» της Σαϊεντολογίας…

Πρόστιμο ύψους 600.000 ευρώ για απάτη επέβαλε δικαστήριο των Παρισιού στον γαλλικό τομέα της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, χωρίς ωστόσο να διατάξει την απαγόρευση της λειτουργίας της...

Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο μετά τις προσφυγές δύο γυναικών, πρώην μελών, που ισχυρίσθηκαν ότι τους ασκήθηκαν πιέσεις να ξοδέψουν 21.000 ευρώ η μία, και 49.500 ευρώ η άλλη, για τεστ προσωπικότητας, θεραπείες με βιταμίνες, κούρες στην σάουνα και «πακέτα εξαγνισμού».

Ποινή διετούς κάθειρξης με αναστολή, και πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκαν στον επί κεφαλής της οργάνωσης στην Γαλλία Αλέν Ρόζενμπεργκ.

Η Σαϊεντολογία, που επισήμως θεωρείται αίρεση και όχι θρησκεία στην Γαλλία, αρνείται τις κατηγορίες και αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Οι κατήγοροι είχαν ζητήσει το κλείσιμο της οργάνωσης στην Γαλλία και πιο αυστηρό πρόστιμο’ ωστόσο η αλλαγή της νομοθεσίας λίγο πριν την έναρξη της δίκης, δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο.

1 σχόλιο:

  1. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μαθαίναμε πόσα από τα στελέχη της κυβέρνησης Jefry σχετίζονται με την οργάνωση των Σαιεντολόγων.
    Κάτι μου λέει οτι δεν φτάνουν τα δάχτυλα και των δύο χεριών για να μετρηθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή