Αυγούστου 07, 2009

Αλλοδαπούς - τοξικομανείς απομάκρυνε η ΕΛ.ΑΣ από εγκαταλελειμμένο κτήριο

Ολοκληρώθηκε νέα επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών και τοξικομανών που διέμεναν σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην οδό Δεληγιώργη. Στη συνέχεια, τα ειδικά συνεργεία του δήμου Αθηναίων προχώρησαν σε επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της πόλης Ανδρέας Παπαδάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως με εντολή του δημάρχου Αθηναίων και κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, τα συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σήμερα στον καθαρισμό του κτιρίου, αφού οι ιδιοκτήτες του, παρά τις προσπάθειες του Δήμου και της Αστυνομίας, δεν έχουν εντοπιστεί. «Προτεραιότητα του δήμου Αθηναίων είναι η θωράκιση της δημόσιας υγείας, η ασφάλεια και η ευταξία της πόλης. Γι΄αυτό και οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν στο κέντρο της Αθήνας» πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και Περιβάλλοντος Γιώργος Δημόπουλος ανέφερε ότι ήδη ο Δήμος έχει πραγματοποιήσει συντονισμένες παρεμβάσεις σε περισσότερα από 50 εγκαταλελειμμένα κτίρια στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, τα έχει σφραγίσει και έχει επιβάλει τα σχετικά πρόστιμα στους ιδιοκτήτες.

Επικρίσεις από το ΣΥΝ

«Οποιαδήποτε απομάκρυνση δυστυχισμένων άστεγων ανθρώπων από οποιοδήποτε κατάλυμα - όσο άθλιο και αν είναι αυτό - είναι ανεπίτρεπτη και αναποτελεσματική αν προηγουμένως δεν έχουν εξασφαλιστεί από την Πολιτεία κατάλληλοι χώροι επαρκούς και αξιοπρεπούς στέγασης», αναφέρει ο ΣΥΝ σχετικά με την επιχείρηση της αστυνομίας στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο.

«Την ευθύνη για την ύπαρξη άθλιων χώρων που στοιβάζονται ανθρώπινες ψυχές, την έχει ακέραιη η κυβέρνηση με την έλλειψη σχεδίου υποδοχής και φιλοξενίας των κατατρεγμένων και τις πολιτικές γκετοποίησης & υποβάθμισης των λαϊκών γειτονιών», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου