Αυγούστου 20, 2009

Εξάμηνο γεμάτο προκλήσεις

Το επόμενο εξάμηνο είναι είναι ένα εξάμηνο γεμάτο προκλήσεις για τα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Η υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι στο Κυπριακό συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, στο Σκοπιανό έγινε ήδη η συνάντηση Νίμιτς - Βασιλάκη και σήμερα ο κ. Νίμιτς θα συναντηθεί με τον διαπραγματευτή της ΠΓΔΜ, ενώ υπάρχει επίσης και το θέμα της αξιολόγησης της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας.
Σε ερώτηση αναφορικά με τα σενάρια περί εκλογών, η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει εντολή να δουλέψει αποτελεσματικά. Οι συζητήσεις περί εκλογών δεν απασχολούν το λαό και είναι τελείως περιττές, τόνισε η κ. Μπακογιάννη και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ένα στόχο, να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού.

1 σχόλιο:

 1. Κι όμως, όπως κατάφερε η παρέα τού Ρήγα να πείσει εκατοντάδες χιλιάδες να ξεσηκωθούν με μόνο (αποσιωπημένο) επιχείρημα αυτό που έκαναν τα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα, δηλαδή το ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, έτσι μπορούμε να προετοιμάσουμε το μέλλον που αξίζει στις νέες γενιές
  Καιρός για ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (των 3 πρώτων ελληνικών Συνταγμάτων, της Ελβετίας και πλήθους συλλόγων)
  και κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς λαμόγια, μίζες και διχόνοια!

  Μπορεί να αρχίσει πριν νομοθετηθεί, από πρωτοβουλίες ανά δήμο, βάζοντας ανεπίσημη κάλπη πριν τις εκλογές για να ψηφίζουν όσοι θέλουν, όσους από τους υποψήφιους θέλουν να αποτελούν το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ώσπου να καταλάβουν όλοι πόσο καλύτερα είναι!
  Το εφάρμοσαν στη Μελίβοια Αγιάς το 2000:
  μαζεύτηκαν και έβαλαν σε ένα ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ τα ονόματα όσων ήθελαν να γίνουν δημοτικοί σύμβουλοι. Ύστερα ψήφισε ο καθένας όσους είχε δικαίωμα, σύμφωνα με τους κανόνες των επίσημων εκλογών.
  Και όσους βγήκαν πρώτοι σε ψήφους, ανεξάρτητα από ένταξη σε κόμμα ή όχι, τους έβαλαν στο μοναδικό ψηφοδέλτιο των επίσημων εκλογών, και αποτέλεσαν το δημοτικό συμβούλιο που ήθελε το χωριό και όχι οι γραφειοκράτες!
  http://www.youtube.com/watch?v=NaXxwSUXMOw
  http://apps.facebook.com/causes/61685

  http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html

  http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm

  http://edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή