Ιουλίου 30, 2009

Επιχείρηση για απομάκρυνση μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας

43 οι συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας. Την ίδια ώρα κλιμάκιο της ΥΠΕΕ βεβαίωσε φορολογικές παραβάσεις σε βάρος ιδιοκτητών κτιρίων γιατί εισέπρατταν χρηματικά ποσά από τους αλλοδαπούς για να τους επιτρέπουν την παραμονή τους.

Σαράντα τρία άτομα κρατούνται από τους αλλοδαπούς οι οποίοι απομακρύνθηκαν το πρωί από τα σπίτια της οδού Σαχτούρη και της οδού Βερανζέρου στην Αθήνα, προκειμένου να απελαθούν γιατί βρίσκονταν παράνομα στη χώρα μας.

Επίσης, στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν αύριο ένας Αφγανός που επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού και δύο ακόμη άτομα που συνελήφθησαν στην οδό Βερανζέρου για έκδοση και κατοχή πλαστών εγγράφων.

Κατασχέθηκαν 40 γραμμάρια ηρωίνης κατανεμημένης σε συσκευασία έτοιμη για εμπορία, 100 πλαστά διαβατήρια, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο εκτυπωτές που χρησιμοποιούνταν για την έκδοση πλαστών διαβατηρίων, ένα «λάπτοπ», ένα μαχαίρι και 1.000 ευρώ.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 120 αστυνομικοί από την Ασφάλεια Αττικής, τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, την Τροχαία, τα ΜΑΤ και την Ομάδα ΔΕΛΤΑ. Επίσης συμμετείχε κλιμάκιο της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) και κλιμάκιο του δήμου Αθηναίων.

Από τους υπαλλήλους της ΥΠΕΕ βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις σε βάρος των ιδιοκτητών των δύο κτιρίων γιατί εισέπρατταν χρηματικά ποσά από τους αλλοδαπούς για να τους επιτρέπουν την παραμονή τους εκεί χωρίς να τα δηλώνουν στην Εφορία. Οπως δήλωσε εκπρόσωπος του δήμου, οι αλλοδαποί πλήρωναν 5-7 ευρώ ο καθένας την ημέρα για να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και ανύπαρκτη υποδομή υγιεινής.

Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν για την απομάκρυνση μεταναστών από περισσότερα από τριάντα σπίτια στην Αθήνα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από τη νομαρχία και το δήμο ως εστίες μόλυνσης, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Τα σπίτια, μετά την απομάκρυνση των αλλοδαπών, καθαρίζονται και απολυμαίνονται από συνεργεία του δήμου και όσα είναι ιδιόκτητα παραδίδονται στους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη για τη φύλαξή τους ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα διώκονται ποινικά. Επίσης, για όλους θα γίνει έρευνα από την ΥΠΕΕ για να διαπιστωθεί αν φοροδιαφεύγουν, εισπράττοντας και αυτοί χρήματα από τους αλλοδαπούς.

Εξω από το σπίτι της οδού Βερανζέρου, στις 2.30 μμ σημειώθηκαν επεισόδια όταν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη των μεταναστών και προσπάθησαν να εμποδίσουν την επιβίβασή τους στις «κλούβες» της Αστυνομίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και απώθησαν τους διαδηλωτές, ενώ στο σημείο πήγε και εισαγγελέας.

Για «πογκρόμ» κάνει λόγο το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει και το νέο πογκρόμ της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας σε βάρος οικονομικών μεταναστών. Αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της αντεργατικής και ρατσιστικής πολιτικής, που εφαρμόζεται με διάφορα προσχήματα, όπως αυτό της εγκληματικότητας.

Δεν είναι «προνόμιο» μόνο των μεταναστών η εγκληματικότητα, ούτε είναι εγκληματίες η πλειοψηφία όλων αυτών που συλλαμβάνονται και εκδιώκονται. Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων από τη δράση εγκληματικών στοιχείων, για να επιβάλλει συλλήβδην την αντιλαϊκή πολιτική της.

Οι διώξεις κατά των μεταναστών δείχνουν το εχθρικό πρόσωπο της εφαρμοζόμενης πολιτικής που στρέφεται συνολικά κατά των εργατών, Ελλήνων και μεταναστών. Το χτύπημα στα βαρέα και ανθυγιεινά και τα άλλα μέτρα κατά των εργαζομένων πηγαίνουν χέρι - χέρι με τις διώξεις των μεταναστών και προσφύγων.

Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες και πρόσφυγες! Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι, είναι καίριο σύνθημα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου