Ιουλίου 09, 2009

Ρωσία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από μάχες στον Καύκασο

Ένας στρατιώτης και ένας αυτονομιστής μαχητής σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών την Τρίτη στην Ινγκουσετία, μετέδωσαν τα πρακτορεία Interfax και RIA-Novosti .
«Ένας επαγγελματίας οπλίτης σκοτώθηκε και έξι ακόμη τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται», στέλεχος τoυ υπουργείου Εσωτερικών, προσθέτοντας πως νεκρός είναι και ένας αντάρτης.
Σε άλλο επεισόδιο ,άγνωστοι πυροβόλησαν με αυτόματα, εναντίον οχήματος του υπουργείου Εσωτερικών, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό.
Τέσσερις αυτονομιστές σκοτώθηκαν χθες Τετάρτη αφού παγιδεύτηκαν από δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών σε δάσος στην Ινγκουσετία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ.

Οι αυτονομιστές σκοτώθηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης για την εξολόθρευση των ανταρτών οι οποίοι σκότωσαν 10 αστυνομικούς το Σάββατο.
Ο Καντίροφ τόνισε εξάλλου, ότι αρκετοί αντάρτες συνελήφθησαν περιλαμβανομένου του «υπουργού Άμυνας» των αυτονομιστών Τσετσένων ανταρτών Ρούστεμαν Μαχάουρι.
Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στο Νταγκεστάν από αγνώστους που τον πυροβόλησαν, όπως κι έναν συνάδελφό του που νοσηλεύεται, στην διάρκεια συνηθισμένου ελέγχου εγγράφων στην Μαχατσκάλα.
Οι συγκρούσεις στο Νταγκεστάν και την Ινγκουσετία, περιοχές που γειτνιάζουν με την Τσετσενία και κατοικούνται κυρίως από μουσουλμάνους, είναι σποραδικές αλλά συχνές
.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου