Ιουλίου 15, 2009

Δραστηριοποίηση της Ε.Ε. κατά της λαθρομετανάστευσης ζητεί ο πρωθυπουργός

«Η Ε.Ε. θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί για την επίλυση κοινών προβλημάτων των δυο χωρών» όπως η λαθρομετανάστευση, δήλωσε ο πρωθυπουργός από τη Ρώμη, όπου συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του.

Ο κ. Κώστας Καραμανλής ανέφερε ακόμη πως δυο από τα κύρια σημεία που συζητήθηκαν ήταν η προώθηση των συμφωνιών επανεισδοχής με τις χώρες προέλευσης και η ενίσχυση της Frontex. Από την πλευρά του, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επέμεινε ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι δραστηριότητες, ώστε η ΕΕ να είναι το κύριο σημείο αναφοράς και ανάληψης δραστηριοτήτων για τις συμφωνίες επανεισδοχής με τις χώρες της Αφρικής.

Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην προώθηση δυο κύριας σημασίας έργων του αγωγού South Stream και του τουρκο - ελληνικού - ιταλικού αγωγού (ITGI) φυσικού αερίου. «Η συμφωνία που υπεγράφη μόλις χθες μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας για παρακλάδι του αγωγού ITGI, δίδει στο έργο αυτό ακόμη μεγαλύτερη σημασία» πρόσθεσε.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός μίλησε ακόμη για στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ενώ και ο κ. Μπερλουσκόνι υπογράμμισε τις άριστες σχέσεις των δυο χωρών, τονίζοντας ότι τα εννέα δισεκατομμύρια ευρώ στα οποία ανέρχονται σήμερα οι εμπορικές συναλλαγές Ελλάδας - Ιταλίας μπορούν σίγουρα να αυξηθούν. Σε σχέση με τον τουρισμό ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, αναφέρθηκε στη δυνατότητα κοινών πακέτων με ταξίδια στην Ελλάδα και την Ιταλία που θα μπορούν να δελεάσουν κυρίως τους επισκέπτες από την Απω Ανατολή.

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε επίσης, ότι κατά το γεύμα με τον Ιταλό ηγέτη θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα όπως την Ενωση για τη Μεσόγειο και την κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου