Ιουλίου 09, 2009

Παυλόπουλος: Αδικαιολόγητες οι αντιδράσεις για το Γραμματικό

Αδικαιολόγητες χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών τις αντιδράσεις για το τη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, τονίζοντας παράλληλα ότι ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για το ζήτημα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων θα εφαρμοστεί.
«Κάποιοι πρέπει να συλλογιστούν επιτέλους ότι δεν είναι δυνατόν ένα τμήμα της Αττικής να φορτώνεται τόσα χρόνια τα σκουπίδια και κάποιοι άλλοι να νομίζουν ότι είναι δυνατόν να θεωρούν ότι δεν έχουν καμιά υποχρέωση, όταν μάλιστα η σύγχρονη τεχνολογία μας επιτρέπει να μην στρώνεται σκουπίδι. Θα εφαρμόσουμε, λοιπόν, τον Περιφερειακό Σχεδιασμό και δεν πρόκειται να εκθέσουμε τη χώρα σε κινδύνους, οι οποίοι αφορούν πρόστιμα επειδή κάποιοι δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι υπάρχει ισότητα ενώπιον των δημοσίων βαρών. Δεν είναι μόνο μια συνταγματική επιταγή, αλλά είναι επιπλέον και μια στοιχειώδης κοινωνική υποχρέωση», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος σε δηλώσεις του μετά συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, τον οποίο και ενημέρωσε για την πορεία εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού .
Ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε επίσης τον πρωθυπουργό για την πορεία προετοιμασίας του «ΘΗΣΕΑΣ 2», του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως είπε, μέσα σε πέντε χρόνια –από το 2005 μέχρι το τέλος του 2009 – ο «ΘΗΣΕΑΣ» δίνει 3,5 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, ενώ θα υπάρξει «ΘΗΣΕΑΣ 2» με την ίδια αναπτυξιακή νοοτροπία και με όρους πλήρους διαφάνειας (με προληπτικός έλεγχος δαπανών από το Ελεγκτικό Συνέδριο κτλ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου