Ιουλίου 18, 2009

Συμμορία αλβανών (μεταναστών) τα έκανε όλα

Ένοπλες ληστείες σε τράπεζες, ΕΛΤΑ, σουπερμάρκετ, εμπόριο ναρκωτικών κλπ.κλπ .......

Οργανωμένη συμμορία Αλβανών, που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες, ΕΛΤΑ, σουπερμάρκετ και άλλους στόχους, εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες από τη Δίωξη Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε μέλη της συμμορίας, μεταξύ των οποίων είναι και ο αρχηγός, ο οποίος συντόνιζε όλες τις ενέργειες της ομάδας, ενώ καταζητείτο και από τις αλβανικές αρχές με ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία, που είχε διαπράξει το 1997, στην Αλβανία. Στη σπείρα συμμετείχαν άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία αναζητούνται από την αστυνομία από το Νοέμβριο του 2008.

Στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες συνελήφθησαν ακόμα, ένας άντρας και μια γυναίκα αλβανικής υπηκοότητας, για κατοχή 3 κιλών και 20 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και είκοσι γραμμαρίων κοκαΐνης.

Τα μέλη της συμμορίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Γιάννης Δικόπουλος, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, εισέβαλαν σε τράπεζες και άλλους χώρους, που είχαν ως στόχους, και την απειλή πιστολιών, ενός υποπολυβόλου Scorpion, τυφεκίου Καλάσνικοφ και μαχαιριού άρπαζαν τα χρήματα και διέφευγαν με κλεμμένα αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες.

Δύο από τους συλληφθέντες στις ληστείες, είχαν δεμένα τα χέρια τους με γάζες για να μην φαίνονται τατουάζ, που έφεραν, από τα οποία θα μπορούσαν να αναγνωριστούν.

Οι τρεις συνελήφθησαν προχθές, λίγη ώρα μετά την ένοπλη ληστεία, που είχαν κάνει στα ΕΛΤΑ Παλαιού Φαλήρου, απ΄ όπου άρπαξαν 3.086 ευρώ.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις ένοπλες ληστείες σε ΕΛΤΑ, τέσσερις σε τράπεζες και τέσσερις σε σουπερμάρκετ, από τις οποίες οι δράστες είχαν αποκομίσει λεία περίπου 92.000 ευρώ. Επίσης, εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές αυτοκινήτων και μια κλοπή μοτοσυκλέτας, που χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους.

Στο κρησφύγετο και στα σπίτια των δραστών στο Π. Φάληρο και στη Νέα Σμύρνη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα Καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, ένα μαχαίρι, πλαστά έγγραφα, καθώς και καπέλα τύπου τζόκινγκ, μπλουζάκια, αθλητικές φόρμες και γυαλιά ηλίου, που φορούσαν για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε στον 17ο τακτικό ανακριτή, όπου θα απολογηθούν τη Δευτέρα.

Από την Αστυνομία εξετάζεται αν ενέχονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

ΥΓ.Οι "αντιρατσιστές" , και τα "πρεζόνια πελάτες" ,ετοιμάζουν διαδήλωση διαμαρτυρίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου