Ιουνίου 05, 2009

Πτώση των διεθνών μετοχών προβλέπει η JP Morgan


Πτώση των διεθνών μετοχών τους επόμενους μήνες «βλέπει» η JP Morgan, εκτιμώντας ότι η ευφορία από τις πρόσφατες ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης δεν θα έχει διάρκεια.
Ο διεθνής οίκος, που επιβλέπει παγκοσμίως στοιχεία ενεργητικού αξίας 1,1 τρισ. δολαρίων, θεωρεί ότι οι μετοχές αυτή τη στιγμή είναι «υπερ-αγορασμένες» (overbought).

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI World Index έχει ενισχυθεί 43% από τα χαμηλά της 9ης Μαρτίου, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες παγκοσμίως θα αποδώσουν καρπούς.
Το Ρ/Ε (μετοχική τιμή προς κέρδη) των εταιρειών του δείκτη έχει εκτιναχθεί στο 18 (υπολογισμένο βάσει των κερδών των τελευταίων τεσσάρων μηνών).
Την ίδια ώρα, στην Ευρώπη τη μεγαλύτερη κάμψη από το 1999 προβλέπεται να σημειώσουν τα μερίσματα τους επόμενους 18 μήνες, παρά το γεγονός ότι οι αναλυτές αναθεωρούν προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για την εταιρική κερδοφορία.
Ο δείκτης Dow Jones Euro Stoxx Dividend Futures δείχνει ότι οι επενδυτές αναμένουν από τις επιχειρήσεις να μειώσουν τα μερίσματά τους φέτος κατά 28% σε σχέση με το 2008. Το 2010 αναμένονται μειώσεις της τάξης του 32%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου