Ιουνίου 05, 2009

Ζορίζεται πολύ η Ντόρα

εν τούτω Νίκα, Ντόρα
Ντ. Μπακογιάννη: Πρωτοφανής τάση ανθρωποφαγίας

Για πρωτοφανή επίθεση σε βάρος της και τάση ανθρωποφαγίας έκανε λόγο η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στις επιθέσεις που δέχεται για τους χειρισμούς της στο θέμα του τηλεγραφήματος από την πρεσβεία στην Ουρουγουάη σχετικά με τις κινήσεις του Χρ. Καραβέλα.
«Υπάρχει μια τάση ανθρωποφαγίας, η οποία είναι πρωτοφανής.... Παίρνω την πολιτική ευθύνη γιατί υπήρξε μια ολιγωρία στο υπουργείο μου και έχω δώσει τις οδηγίες για να δούμε που επιμερίζονται οι ατομικές ευθύνες, δηλαδή σε ποιους υπαλλήλους και δεύτερον, να λάβω όλα τα μέτρα για να μη ξανασυμβεί. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια ανθρωποφαγική τάση, η οποία έχει καταγραφεί κατά κόρον και λυπάμαι πάρα πολύ, δεν θεωρώ ότι ένα τέτοιο θέμα μπορεί να οδηγήσει έναν υπουργό Εξωτερικών σε παραίτηση», σημείωσε η υπουργός Εξωτερικών.
«Αναμφισβήτητα έγινε λάθος. Αναμφισβήτητα υπήρξε μια ολιγωρία των υπηρεσιών, αλλά το μέγεθος της επίθεσης είναι εκτός κάθε λογικής. Δεν θεωρώ ότι θα μπορούσε ποτέ να γίνει θέμα παρά πάνω από μια ή δύο στήλες στις εφημερίδες, αν δεν ήμασταν σε προεκλογική περίοδο», παρατήρησε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε:
«Έχουν αναγάγει σε μείζον θέμα και δέχομαι μια πρωτοφανή επίθεση για ένα πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς παρουσιάζεται πάρα πολλές φορές μέσα στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση, δηλαδή η καθυστέρηση κάποιων εγγράφων. Όποιος έχει την παραμικρή συναλλαγή με την ελληνική δημόσια διοίκηση ξέρει πολύ καλά ότι λέω την αλήθεια».
Όσο για τις φωνές κριτικής στο εσωτερικό της ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: «Βλέπετε πως οι Νεοδημοκράτες εκφράζονται στις δημοκοπήσεις και ποια είναι η άποψη τους για την Ντόρα Μπακογιάννη. Νομίζω ότι η παράταξή μου μου αναγνωρίζει ότι είμαι ένας άνθρωπος που αγωνίζομαι διαχρονικά και δεν κρύβομαι ποτέ».
«Σε ένα μεγάλο κόμμα υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να σε συμπαθούν περισσότερο και άνθρωποι που σε συμπαθούν λιγότερο. Όλοι όμως θα πρέπει να έχουν κάποια επιχειρήματα», συμπλήρωσε η υπουργός των Εξωτερικών.


ΥΓ.Ο Χριστοφοράκος ηταν άθρωπος τον Μητσοτάκηδων και όχι του Καραμανλή.να μήν μπερδευόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου