Ιουνίου 15, 2009

Μείωση - ρεκόρ της απασχόλησης στην Ευρωζώνη


Πτώση - ρεκόρ κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο του 2009 η απασχόληση στις 16 χώρες της Ευρωζώνης. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εurostat, στο παραπάνω χρονικό διάστημα χάθηκαν 1,22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
Ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε κατά 0,8% στους πρώτους τρεις μήνες του έτους συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο και διαμορφώθηκε στα 146,2 εκατομμύρια.
Η απασχόληση κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους υποχώρησε 1,2%, σε ετήσια βάση, σημειώνοντας την μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή από την έναρξη των μετρήσεων το 1995.
Η μεγαλύτερη υποχώρηση της απασχόλησης σε επίπεδο τριμήνου καταγράφηκε στην Ισπανία, στο 3,1%, στη Σλοβακία, στο 1,9% και στην Ελλάδα, στο 1,8%. Στη Γερμανία, την μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, η απασχόληση υποχώρησε κατά 0,3%.
Σύμφωνα με οικονομολόγους, τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για αρνητικό πληθωρισμό είναι πιθανό να πείσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να διατηρήσει το βασικό παρεμβατικό της επιτόκιο στο χαμηλό του 1% για παρατεταμένη περίοδο ή και να το μειώσει.
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου