Μαΐου 31, 2009

Kύκλωμα νομιμοποίησης αλλοδαπών


Τη σύλληψη έξι ατόμων (2 ημεδαπών-4 αλλοδαπών) χθες 30/5 για δωροδοκία, δωροληψία και παράβαση του Ν. 3386/05 «περί Αλλοδαπών», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως διευκρινίζεται, ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται αστυνομικός (άνδρας) ηλικίας 44 ετών, ο οποίος συνεργαζόμενος με συνεργό του ημεδαπή γυναίκα (επίσης συλληφθείσα) ενεργούσε προκειμένου οι αλλοδαποί να παρακάμπτουν τη συνήθη διαδικασία επιλογής αλλοδαπών για υποβολή αιτήματος ασύλου και να προηγούνται στην προτεραιότητα τακτοποίησής τους για έκδοση δικαιολογητικών (αίτημα ασύλου-ροζ κάρτας).
Για τις ενέργειες του αυτές θα ελάμβανε από κοινού με την ημεδαπή, συνεργάτιδά του, χρηματικό ποσό, ανερχόμενο σε 1.200 ευρώ, το οποίο οι συλληφθέντες αλλοδαποί είχαν παραδώσει στην συνεργό του αστυνομικού.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι με τον ίδιο τρόπο (διαμεσολάβηση της ημεδαπής, διευκόλυνση αστυνομικού και καταβολή χρημάτων) είχαν από διμήνου περίπου διευκολύνει την προτεραιότητα σε οκτώ (8) ακόμη αλλοδαπούς.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών, ενώ επιπλέον σε βάρος του αστυνομικού κινήθηκε αμέσως, η διαδικασία λήψεως του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας. -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου