Μαΐου 11, 2009

Είναι η ώρα της πικρής αφύπνισης από την ψευδαίσθηση της καταναλωτικής ευφορίας και της επιδοτούμενης ευημερίας. ΣΕΒ

«Ηθική και πολιτική αναγέννηση» στα κόμματα και την κοινωνία θέλουν τα Καρτέλ γιατί, όσοι «θέλουν και μπορούν, βλέπουν τις προοπτικές τους συνεχώς να παραγράφονται».

Δ. Δασκαλόπουλος: Η μεταπολιτευτική μας Δημοκρατία έχει στομώσει
«Αυτό που απαιτείται τούτη την ώρα είναι ένας συναγερμός ηθικής και πολιτικής ανανέωσης στα κόμματα και την κοινωνία. Ένας συναγερμός που θα αναγεννήσει την ελπίδα και θα ξαναδέσει τους Έλληνες ψυχικά με τον τόπο τους. Γιατί σήμερα όσοι θέλουν και μπορούν, βλέπουν τις προοπτικές τους συνεχώς να παραγράφονται», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Κατά το χαιρετισμό προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στο πλαίσιο της πρωινής, κλειστής συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου, ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε πως «η μεταπολιτευτική δημοκρατία έχει στομώσει και αν εμείς δεν αλλάξουμε αυτοβούλως, δεν έχουμε μέλλον»
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ άσκησε κριτική στο πολιτικό σύστημα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι αρκείται στην παθητική εκπροσώπηση της κοινωνίας, έχοντας ουσιαστικά απεμπολήσει τον καθοδηγητικό του ρόλο.
Τα συνεχή σκάνδαλα, η ατέρμονη εκλογολογία, ο κομματικός αλληλομηδενισμός, η υποσχεσιολογία είναι φαινόμενα της βαθύτερης δυστοκίας που διέπει το πολιτικό μας σύστημα και της βαθιάς υστέρησης του δημόσιου λόγου. Όλοι αισθανόμαστε σήμερα ότι η μεταπολιτευτική μας δημοκρατία έχει στομώσει. Ότι η πολιτική μας λειτουργία χρήζει εξυγίανσης, η οικονομία μας πρέπει να ανασυγκροτηθεί σε ανταγωνιστική βάση, η κοινωνία μας να εγκολπωθεί υγιέστερες αξίες. Όλοι αισθανόμαστε ότι τα ψέματα τελείωσαν. Είναι η ώρα της πικρής αφύπνισης από την ψευδαίσθηση της καταναλωτικής ευφορίας και της επιδοτούμενης ευημερίας.

»Ο λαός μας δεν χρειάζεται σήμερα νέες υποσχέσεις και νέες φρούδες ελπίδες. Έχει ανάγκη από μια πιο ανθεκτική αλήθεια, ώστε να αποσείσει την αγωνία και την αβεβαιότητα που τον διακατέχουν. Δεν εμπιστεύεται πια όσους του τάζουν. Θα πιστέψει όμως, όποιον του δώσει τη δυνατότητα να δουλέψει δημιουργικά, δείχνοντάς του το σχέδιο δράσης, δίνοντάς του τη βεβαιότητα ότι στο τέλος θα ανταμειφθεί πραγματικά και σταθερά».
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ υπογράμμισε ότι οι εστίες αναχρονισμού που εδώ και χρόνια φράζουν τον δρόμο της σύγχρονης Ελλάδας είναι η «υδροκέφαλη, ανεπαρκής και σε μεγάλο βαθμό διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση», η «υποβαθμισμένη παιδεία, που παράγει σε μεγάλο βαθμό πτυχιούχους ανέργους» και οι «πελατειακές σχέσεις, που έχουν διεισδύσει σε κάθε πτυχή της κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου