Μαΐου 02, 2009

615 τα κρούσματα της «Νέας Γρίπης» σε 15 χώρες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι σε 15 χώρες του κόσμου έχουν εμφανιστεί 615 κρούσματα της γρίπης των χοίρων.
Στο Μεξικό, που θεωρείται η κοιτίδα της εμφάνισης της νόσου έχει πλέον καταγεγραμμένα 397 εργαστηριακά αποδεδειγμένα κρούσματα. Ωστόσο, μειώθηκε σε 101 από 176 ο απολογισμός των θανάτων, καθώς τα δείγματα που εξετάστηκαν στα εργαστήρια ήταν αρνητικά.
Στις ΗΠΑ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται στα 141, με έναν θάνατο, ένα παιδί από το Μεξικό, του οποίου οι γονείς έφτασαν στις ΗΠΑ για να ζητήσουν βοήθεια.
Οι άλλες χώρες που έχουν αναφέρει κρούσματα είναι η Αυστρία (1), ο Καναδάς (34), το Χονγκ Κόνγκ (1), η Δανία (1), η Γαλλία (1), η Γερμανία (4), το Ισραήλ (2), η Ολλανδία (1), η Νέα Ζηλανδία (4), η Νότιος Κορέα (1), η Ισπανία (13), η Ελβετία (1) κι η Βρετανία (13).
Σήμερα ο ΠΟΥ επανέλαβε τη θέση του πως τα σύνορα μεταξύ των χωρών θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτά και τα ταξίδια να συνεχισθούν, όμως συμβουλεύει τον κόσμο να είναι προσεκτικός, να ακολουθεί απαρέγκλιτα τις οδηγίες υγιεινής και να ζητεί ιατρική βοήθεια σε περίπτωση που παρουσιάσει συμπτώματα έπειτα από κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό.
Αναβρασμός στο Χονγκ Κονγκ μετά από την απόφαση να τεθούν σε καραντίνα περίπου 300 άτομα σε ξενοδοχείο της περιοχής, μετά την επιβεβαίωση ότι ένας 25χρονος Μεξικανός που διέμενε εκεί έχει προσβληθεί από το στέλεχος Η1Ν1 της γρίπης των χοίρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου