Μαρτίου 05, 2009

Μειώνει τα επιτόκια της η Εθνική Τράπεζα

Μετά τη νέα μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Εθνική Τράπεζα, ανακοινώνει μείωση επιτοκίων που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 16.3.2009:

-Μείωση κατά 0,50% του κυμαινομένου επιτοκίου του στεγαστικού δανείου Εθνοστέγη

-Μείωση κατά 0,50% του επιτοκίου αγορών στις πιστωτικές κάρτες

-Μείωση κατά 0,50% στα επιτόκια νέων καταναλωτικών δανείων μεταφοράς υπολοίπων

-Μείωση κατά 0,50% σε όλα τα σταθερά επιτόκια νέων στεγαστικών δανείων καθώς και νέων χορηγήσεων σε επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

-Μεσοσταθμική μείωση κατά 0,20% στα επιτόκια Ταμιευτηρίου αναλόγως ποσού

. Στα επιτόκια όλων των δανείων της Τράπεζας που συμβατικά συνδέονται με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ ή το euribor, οι μειώσεις των επιτοκίων αναφοράς ενσωματώνονται αυτόματα.

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει ότι οι ρυθμοί χορηγήσεων των νέων δανείων στεγαστικής πίστης συνεχίζονται αυξανόμενοι. Το Φεβρουάριο οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων ήταν αυξημένες κατά 8% έναντι του Ιανουαρίου και κατά 5% έναντι του ίδιου μήνα του 2008, ενώ στο πρώτο δίμηνο πραγματοποιήθηκαν 4.500 νέες εκταμιεύσεις στεγαστικών δανείων ύψους 370 εκ.
Από τα 15.000 αιτήματα χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ , έχουν ήδη προωθηθεί για την έγκριση της παροχής εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου τα 4.000 που αντιστοιχούν σε συνολικό ποσό 380 εκ. ευρώ. Οι εκταμιεύσεις μέχρι σήμερα ανέρχονται στο ποσό των 210 εκ..Το 40% αφορά νέους πελάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου