Μαρτίου 03, 2009

Μαύρα σενάρια , μαύρες ειδήσεις μαύρες προοπτικές

Η διαφορά της διεθνούς οικονομικής κρίσης του 1929 με τη σημερινή εκτός από το μέγεθος, εστιάζεται και στο ήθος.

Μέχρι σήμερα μόνον δύο «επενδυτές» αυτοκτόνησαν, και κανένας τραπεζίτης δεν έχει «πηδήξει από το παράθυρο» .
Οι τεχνοκράτες που έχουν χάσει τα «αυγά και τα πασχάλια» δίνουν τη μάχη του οικουμενικού συστήματος. καταριόνται το επάρατο κράτος. Δηλαδή τη Δημοκρατία.

Η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής των οικονομολόγων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Κλάους Σμιντ-Χέμπελ. «Η ύφεση χωρίς αμφιβολία θα είναι μεγαλύτερη...», ειπε και πρόσθεσε :. «Νομίζω ότι αυτό το τρίμηνο θα είναι το χειρότερο από όλα».

Το ΔΝΤ μείωσε την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2009 στο 0,5% από 2,2%. Ο κ. Σμιντ-Χέμπελ τόνισε επίσης ότι μια περαιτέρω μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Τράπεζας της Αγγλίας είναι πλέον δικαιολογημένη.

Ο Ισπανός Επίτροπος κ. Αλμούνια , δεν απέκλεισε σήμερα, το ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης των ρυθμών ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας στο μέλλον.
«Αν υπάρξει κρίση σε κάποιο κράτος-μέλος, υπάρχει λύση πριν απευθυνθούν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Είμαστε εξοπλισμένοι πολιτικά και οικονομικά να αντιμετωπίσουμε αυτό το σενάριο κρίσης», δήλωσε ο επίτροπος , αλλά ζήτησε από τα κράτη μέλη να δράσουν συντονισμένα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Μια από τις μεγαλύτερες προτεραιότητές μας είναι να αντισταθούμε στην άνοδο του προστατευτισμού, ο οποίος δείχνει ανησυχητικά σημάδια ανάκαμψης», ανέφερε ο Αλμούνια. «Είμαστε αποφασισμένοι να καταπολεμήσουμε την τάση αυτή και να προστατέψουμε τις ανοιχτές αγορές σε κάθε ευκαιρία», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου