Μαρτίου 15, 2009

Συλλαλητήριο στο Μνημείο του Αγρότη στο Κιλελέρ


Με εντυπωσιακή συμμετοχή αγροτών αλλά και νεολαίων από τη Θεσσαλία, πραγματοποιήθηκε σήμερα το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων (ΕΟΑΣΚ) της Θεσσαλίας, αλλά και το «μπλόκο της Νίκαιας» από τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις, στο Μνημείο του Αγρότη, στο Κιλελέρ, τιμώντας την εξέγερση των κολίγων της 6ης Μαρτίου 1910.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος των ΕΟΑΣΚ, Βασίλης Μπούτας, ο οποίος επεσήμανε ότι «το σημερινό συλλαλητήριο αποτελεί συνέχεια των πρόσφατων αγροτικών κινητοποιήσεων» και τόνισε ότι «από εδώ και πέρα στρατηγικό στόχο αποτελεί η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος. Σχολιάζοντας δε, τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις, υπογράμμισε ότι ανέδειξαν τη σύγκρουση δύο πολιτικών αντιλήψεων.
Από τη μια, την αντίληψη των τριτοβάθμιων οργανώσεων που στηρίζουν την ΚΑΠ και ευνοούν τους μεγαλοαγρότες και έστησαν ευκαιριακά μπλόκα, προκειμένου να παίξουν την κατάλληλη στιγμή το «ρόλο του λαγού». Από την άλλη, του συνεπούς αγροτικού κινήματος που παλεύει για τη ρήξη και την ανατροπή και το οποίο στηρίζεται στη μεσαία αγροτιά. Κάλεσε δε, τους παριστάμενους να τιμωρήσουν με τη ψήφο τους στις ευρωεκλογές όλους αυτούς, που εφαρμόζουν αποφάσεις που ξεκληρίζουν την αγροτιά.
Στο συλλαλητήριο παρέστησαν από πλευράς του ΚΚΕ, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου, Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς και Θεσσαλοί βουλευτές του κόμματος, ενώ κυριάρχησαν τα συνθήματα που ακούγονταν στα μπλόκα, αλλά και οι κόκκινες σημαίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου