Μαρτίου 15, 2009

Μιλόσοσκι: Η Ελλάδα επενδύει στην άρνηση των μειονοτικών δικαιωμάτων!!!.

O υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, κληθείς να σχολιάσει, στα Σκόπια, την πρόσφατα δημοσιοποιηθείσα έκθεση της ανεξάρτητης εμπειρογνώμονος του ΟΗΕ, κ. Μακντούγκαλ, σχετικά με την κατάσταση των μειονοτήτων στην Ελλάδα, ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό έγγραφο, το οποίο θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των διεθνών οργανισμών, που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα».
«Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται το δικαίωμα των μειονοτήτων στον αυτοπροσδιορισμό», δήλωσε ο Αντ. Μιλόσοσκι και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα, που να ασκεί τόσο μεγάλη πίεση και να επενδύει τόσο στην άρνηση των μειονοτικών δικαιωμάτων».
O υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφερε, επίσης, ότι η χώρα του θα εξακολουθήσει να συμμετέχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για τη διευθέτηση της εκκκρεμότητας της ονομασίας.
«Δυστυχώς το θέμα αυτό έχει επιβαρυνθεί μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, καθώς η Ελλάδα έκτοτε σκλήρυνε τις θέσεις της, καταβάλλοντας προσπάθειες, μέσω του διμερούς αυτού ζητήματας, να επιβάλλει και τα άλλα ζητήματα της κρυφής της ατζέντας, αποσκοπώντας στην άρνηση της μακεδονικής ταυτότητας και του μακεδονικού έθνους», συμπλήρωσε.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου