Μαρτίου 02, 2009

Απορρίπτουν όλοι το σχέδιο ….Ψωροκώσταινα


Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επιστρέφει από τις Βρυξέλλες «όπως έφυγε, χωρίς ιδέες, χωρίς σχέδιο για τη χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπακωνσταντίνου. «Ανίκανος να διεκδικήσει ο πρωθυπουργός», λέει ο ΣΥΝ, «κατάντησε την Ελλάδα να επαιτεί, αντί να απαιτεί» λέει ο ΛΑΟΣ.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Καραμανλή, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανέφερε τα εξής:«Ο κ. Καραμανλής πήρε μαζί του στις Βρυξέλλες τα δραματικά στοιχεία της κατάρρευσης του προϋπολογισμού του 2008, στοιχεία που μέχρι πριν από μερικές μέρες έκρυβε από τους Έλληνες πολίτες. Επιστρέφει όπως έφυγε, χωρίς ιδέες, χωρίς σχέδιο για τη χώρα, χωρίς αξιοπιστία για αυτά που θα έπρεπε να διεκδικήσει η χώρα μας». «Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κρίση μόνο με περιοριστικές πολιτικές. Χρειάζεται αναπτυξιακές πολιτικές, αναπτυξιακό στίγμα, πολιτικές που να ενισχύσουν το εισόδημα του πολίτη και να επενδύουν στο μέλλον. Και πάνω από όλα χρειάζεται αξιοπιστία, την αξιοπιστία που η σημερινή κυβέρνηση απλώς δεν διαθέτει» κατέληξε.
«Οι ηγέτες της Ε.Ε., όσο συνέρχονται, με τις αποφάσεις τους επιδεινώνουν την κρίση στην Ευρώπη. Το μεγαλύτερο ναυάγιο της Συνόδου, η ελληνική κυβέρνηση και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ανίκανος να διεκδικήσει και να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη για την οικονομία και για τους εργαζόμενους της χώρας» τόνισε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Ν. Χουντής.
«Ο πρωθυπουργός βασίζεται στην ελεημοσύνη της ΕΕ για να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο. Ευτυχώς οι Ευρωπαίοι είναι ελεήμονες. Εδώ κατάντησε την Ελλάδα, να επαιτεί και όχι να απαιτεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., Κυριάκος Βελόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου