Μαρτίου 13, 2009

Οι ΗΠΑ συνιστούν στην Κίνα εμπιστοσύνη για τα αμερικανικά ομόλογα

Οι Κινέζοι ανεπιφύλακτα μπορεί να εμπιστεύονται τα κρατικά αμερικανικά ομόλογα, συνέστησε ο σύμβουλος για τα οικονομικά θέματα του 47χρονου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο κ. Λόρενς Σάμερς.
«Σαφής είναι η δέσμευση του προέδρου μας, να παραμείνουμε πλέον συνετοί διαχειριστές του χρήματος, στο οποίο επενδύουμε», υπενθύμισε ο κ. Σάμερς, αναφερόμενος στα «ιλιγγιώδη» χρηματικά μεγέθη, με τα οποία επιχειρείται η πάση θυσία αναθέρμανση της ομοσπονδιακής οικονομίας τώρα σε υφεσιακό κύκλο άγνωστης «ημερομηνίας λήξης».
Αναφερόταν ταυτοχρόνως στον σκεπτικισμό του Κινέζου πρωθυπουργού, κ. Χου Τζιντάο, που διερωτήθηκε νωρίτερα πόσο πολύ μπορεί τελικά να χρεωθεί ο αμερικανικός κρατικός προϋπολογισμός με όλες αυτές τις κινήσεις στο οικονομικό πεδίο της κυβέρνησης του προέδρου Ομπάμα, με ακρογωνιαίο στόχο να «πάρει μπρος» η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τη βαθειά χρηματο-πιστωτική κρίση.
«Έχουμε δανείσει πολύ τις ΗΠΑ και είναι φυσικό να είμαστε ανήσυχοι για το μέλλον αυτού του στοιχείου του Ενεργητικού μας», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Τζιντάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου