Φεβρουαρίου 20, 2009

Στην Ειρήνη Παππά ο Χρυσός Λέοντας της Μπιενάλε Θεάτρου Βενετίας


Η Μπιενάλε Θεάτρου Βενετίας, βραβεύει σήμερα, την Ελληνίδα ηθοποιό Ειρήνη Παππά, για την μεγάλη της προσφορά στο χώρο του κινηματογράφου και του θεάτρου. Ο Χρυσός Λέοντας της Μπιενάλε, για τη συνολική της σταδιοδρομία, πρόκειται να της απονεμηθεί από τον διευθυντή του γνωστού πολιτιστικού αυτού θεσμού, σκηνοθέτη Μαουρίτσιο Σκαπάρρο.
Όπως τονίζει σήμερα η ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», «όλοι οι Ιταλοί, συνεχίζουν να θυμούνται την Ειρήνη Παππά, για την ερμηνεία της στην «Οδύσσεια», σε σκηνοθεσία του Φράνκο Ρόσσι, έστω και αν έχουν περάσει, από τότε, τέσσερις δεκαετίες».
Η «μούσα» του Μιχάλη Κακογιάννη, έχει συνεργασθεί, επίσης, με γνωστούς Ιταλούς θεατρικούς σκηνοθέτες, όπως τον Μάουρο Μπολονίνι και τον Ρομπέρτο Ντε Σιμόνε. Πρόσφατα, δε, θέλησε να μεταφέρει την εμπειρία της και στους φοιτητές του πανεπιστημίου Τορ Βεργκάτα της Ρώμης, που την ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορα.
Στην Βενετία, μετά τη βράβευση, η Ελληνίδα ηθοποιός πρόκειται να ερμηνεύσει την Μήδεια του Ευριπίδη, αλλά και την σύγχρονη επανασσυγγραφή της, του Ιταλού Κορράντο Αλβάρο. Σε συνέντευξή της, στην εφημερίδα της Ρώμης «Αββενίρε», η Ειρήνη Παππά, δήλωσε μεταξύ άλλων: «θα ήθελα να ασχοληθώ με τη σκηνοθεσία, τόσο τηλεοπτική, όσο και κινηματογραφική. Αποφάσισα όμως, ότι δεν θα «παίξω» πιά. Διότι η τραγωδία συνεπάγεται μια τεράστια ευθύνη. Και ο φόβος ότι θα μπορούσα να μην αντεπεξέλθω, με έκανε και με κάνει να νοιώθω πολύ άσχημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου