Φεβρουαρίου 16, 2009

ΕΕ: Αυξήστε φόρους, περικόψτε μισθούς.

Περικοπές μισθών και καταναλωτικών δαπανών του Δημοσίου και αυξήσεις φόρων, συνολικού ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ, αναμένεται να ζητήσει από την κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διετία 2009-2010, ώστε να ρίξει το έλλειμμα του προϋπολογισμού κάτω από το 3% του ΑΕΠ στο τέλος του 2010.
Το ακριβές μέγεθος της «προσαρμογής» θα προσδιοριστεί στις 2-3 Απριλίου στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας. Τότε θα ληφθεί η απόφαση για υπαγωγή της Ελλάδας και πάλι στο καθεστώς υπερβολικού ελλείμματος και επιτήρησης και θα διατυπωθούν οι επίμαχες συστάσεις προς την κυβέρνηση για τα μέτρα που πρέπει να πάρει.
Μάλιστα, εκτός των μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτήν τη φορά θα υπάρχουν και συστάσεις για μια νέα αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, αφού αυτό θεωρείται ότι σχετίζεται άμεσα με τον πυρήνα του προβλήματος της ελληνικής οικονομίας: το μεγάλο δημόσιο χρέος.
Όσο δεν γίνονται ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, αυξάνονται οι υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου, συσσωρεύεται νέο χρέος και πλησιάζει η στιγμή κατά την οποία αυτό δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου