Φεβρουαρίου 22, 2009

Πέντε Εθνικοί Στόχοι του ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα του μέλλοντος.


«Η χώρα θα βγει από την κρίση μόνο εάν επενδύσει στο μέλλον της. Οφείλουμε να πάρουμε τις αποφάσεις που χρειάζονται για να αλλάξουμε πορεία, να κτίσουμε μια Ελλάδα των αξιών με επίκεντρο τον άνθρωπο» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, παρουσιάζοντας το Σχέδιο του Κινήματος για την χώρα .
Έθεσε πέντε εθνικούς στόχους -προτεραιότητες για μια νέα πορεία και επεσήμανε ότι απαιτούνται άμεσα μέτρα και πρωτοβουλίες για την υπέρβαση της κρίσης.
«Δεν θα επιτρέψουμε την κρίση να την πληρώσει ο απλός πολίτης, δεν θα βγούμε από αυτήν με περιοριστικές πολιτικές» είπε ο Γ. Α. Παπανδρέου, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση, ενώ κατέστησε σαφές ότι απαιτείται αναπτυξιακή κατεύθυνση σε οποιαδήποτε περιοριστική δημοσιονομική πολιτική.
Το παραγωγικό ευνομούμενο κράτος που σέβεται τον πολίτη, το νέο μοντέλο ανάπτυξης, η πράσινη ανάπτυξη, το σύγχρονο κοινωνικό κράτος με δωρεάν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, παιδεία εργαλείο ανάπτυξης και συνοχής της κοινωνίας και τέλος σαφής και σταθερή εθνική στρατηγική για ισχυρή ελληνική φωνή στο διεθνές γίγνεσθαι, αποτελούν τους εθνικούς στόχους. Ως προτεραιότητα για την επίτευξη των στόχων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσδιόρισε την οικοδόμηση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ του πολίτη και της πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου