Φεβρουαρίου 24, 2009

Μια ακόμα μαύρη ημέρα ξεκίνησε για τις "αγορές" από την Ασία.

Η μετοχή της Ιαπωνικής Nomura Holdings Inc, κατρακύλησε 8.6% μετά την ειδηση ότι θα πωλήσει μετοχές 3,1 δις δολ. με έκπτωση. Η PetroChina Co , μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Κίνας, χάνει 5.4 % στο Χογκ Κογκ λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου. Ο μεγαλύτερη χαλυβουργία της Κίνας Baoshan & Co. χάλυβα, έπεσε 3.8 % μετά την έκθεση της UBS AG ότι οι παραγωγοί είχαν υπερεκτιμήσει την ζήτηση. Η Cnooc Ltd., η μεγαλύτερη παράκτια επιχείρηση πετρελαίου της Κίνας, έπεσε 4.7 % και η BHP Billiton Ltd., μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Αυστραλίας, έχασε 2% .

Στο Σύδνεϋ,η Suncorp-Metway Ltd., η τρίτη μεγαλύτερη ασφαλιστική της Αυστραλίας, έπεσε 5.8 %, η Ausenco Ltd. κατρακύλησε 18%.
«Η απαισιοδοξία για τα κέρδη των επιχειρήσεων, καθώς οι ζημιές απαξιώνουν το κεφάλαιο τους κάνει τους επενδυτές να περιμένουν την έκδοση νέων υποτιμημένων μετοχών, εκτίμησε ο κ. Naoyuki Torii, γενικός διευθυντής της Fukoku Mutual Life Insurance Co που διαχειρίζεται περίπου 59 δις δολ.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng κατέγραψε σημαντικές απώλειες που άγγιξαν το 3,6%. Με πτώση 1,46% έκλεισε και το Χρηματιστήριο του Τόκιο, όπου ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 107,60 μονάδες, φτάνοντας τις 7.268,56. Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά 3,2%, ενώ το χρηματιστήριο της Σαγκάης, που έως τώρα φέτος έχει παρουσιάσει από τις καλύτερες αποδόσεις στην περιοχή, είχε απώλειες 4,3%, μετά την εκτίμηση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας ότι η οικονομική εξασθένιση της χώρας ενδέχεται να επιδεινωθεί. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι ο κίνδυνο του αποπληθωρισμού είναι «αρκετά μεγάλος» εν μέσω της πτωτικής καταναλωτικής ζήτησης.
Στην Αυστραλία, ο γενικός δείκτης έχασε 0,6%, ενώ στη Σιγκαπούρη οι τιμές των μετοχών υποχώρησαν κατά 1,8%. Άνω του 1% ήταν οι απώλειες που σημείωσαν οι αγορές στην Ταϊβάν και την Ινδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου