Φεβρουαρίου 22, 2009

Απόρρητο σχέδιο «Ψωροκώσταινα».

Από πρωθυπουργός, θυρωρός του Παπαδήμου ο κ.Κώστας.

Το κυβερνητικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση είναι απλό.
Συνίσταται σε μία βασική αρχή: «Ότι μας πεί ο κ.Τρισέ» και σε μία βασική προυπόθεση. «Οτι αποφασίσουν οι Γερμανοί με τους Γάλλους».
Αφού τους τα πουν, θα κάτσουν και να τα γράψουν.
Το κουστούμι που μας έραψε η Επιτροπή ,προβλέπει μείωση εξόδων και αύξηση εξόδων 3,5 δισ. ευρώ,και ζητούν τη λήψη συγκεκριμένωνμέτρων, που θα αποφέρουν συνολικά περί τα 3,5 δισ. ευρώ ή 1,4% του ΑΕΠ, για τη διετία 2009-2010 , προκειμένου «να διασφαλίσει τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το τέλος του επόμενου χρόνου».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί μάλιστα τα μέτρα αυτά να είναι μόνιμου και διαρθρωτικού χαρακτήρα, ώστε η δημοσιονομική προσαρμογή να είναι διατηρήσιμη. Ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, έχοντας αποδεχθεί μάλλον ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσει τους Ευρωπαίους συναδέλφους του να του εγκρίνουν τριετή περίοδο θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ότι δεν θα απαιτήσουν πρόσθετα μέτρα για το 2009, πέραν αυτών που έχει ανακοινώσει.
Εάν το πετύχει αυτό θα δώσει πολύτιμο πολιτικό χρόνο επτά μηνών στην κυβέρνηση, αφού τα επιπλέον μέτρα για το 2010 θα πρέπει να ανακοινωθούν τον Οκτώβριο με το προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Αν δεν το πετύχει, θα πρέπει να ανακοινώσει σκληρά μέτρα για την αύξηση των εσόδων και για τη συγκράτηση των δαπανών εντός των επόμενων τριών μηνών.
Επομένως το σχέδιο του κ.Καραμανλή είναι απλό.
« Ότι πείτε εσείς κ.Αλμούνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου