Φεβρουαρίου 22, 2009

Το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Συνεχίζονται οι εργασίες του 18ου συνεδρίου του ΚΚΕ. Την Πέμπτη ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψηφοφορία σε κλίμα γόνιμου προβληματισμού για το πρώτο θέμα του 18ου Συνεδρίου που αφορούσε την Εισήγηση της Κεντρικής με θέμα: «Απολογισμός από το 17ο Συνέδριο - Καθήκοντα του Κόμματος έως το 19ο Συνέδριο», καθώς επίσης και για την Έκθεση της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου για τα οικονομικά του Κόμματος. Τόσο οι εισηγήσεις όσο το κλείσιμο υπερψηφίστηκαν από τους Συνέδρους.
Χθες, Σάββατο, ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψηφοφορία για το δεύτερο θέμα του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ: «Εκτιμήσεις και συμπεράσματα από την σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ο αιώνα με επίκεντρο την ΕΣΣΔ - Η αντίληψη του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό».
Η συζήτηση που αναπτύχθηκε σε αυτό το σύνθετο και ιδιαίτερα δύσκολο θέμα ήταν πλούσια και ώριμη. Τόσο οι θέσεις της ΚΕ, η εισήγηση και το κλείσιμό της προς το Συνέδριο υπερψηφίστηκαν.
Με βάση τα παραπάνω το Συνέδριο κατέληξε σε απόφαση και για τα δύο θέματα του Συνεδρίου, που θα δώσει στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.
Το ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Η κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα και η πλουτοκρατία που ζητούν συναίνεση, στόχο έχουν να αφοπλίσουν το λαό και να υποστεί νέες οδυνηρές θυσίες. Τις συνέπειες της κρίσης ή θα τις πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι που δεν ευθύνονται ή τα μονοπώλια που έχουν συσσωρεύσει αμύθητα κέρδη και ευθύνονται για την κρίση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου