Οκτωβρίου 01, 2024

Το ρουμανικό κοινοβούλιο εξέλεξε και πάλι τον Μουγκούρ Ισαρέσκου ως διοικητή της κεντρικής τράπεζας

 

Βουκουρέστι 01.10.2024 19:13  Τα δύο σώματα του ρουμανικού κοινοβουλίου ενέκριναν σήμερα με μυστική ψηφοφορία το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής  Τράπεζας της Ρουμανίας (BNR)
Ο Μουγκούρ Ισαρέσκου  διορίστηκε και πάλι  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας. 
 Το Κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης τα υπόλοιπα οκτώ μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας. 
 Η νέα ηγεσία του BNR έχει πενταετή θητεία που ξεκινά στις 11 Οκτωβρίου. Ο Μουγκούρ Ισαρέσκου είναι διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας από τον Σεπτέμβριο του 1990, εκτός από μια περίοδο ενός έτους από τον Δεκέμβριο του 1999 έως τον Δεκέμβριο του 2000, όταν ήταν πρωθυπουργός της χώρας. 
 Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του τρέχοντος έτους και αναφέρθηκε από τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, το Bloomberg περιέγραψε τον Isărescu ως "τον μακροβιότερο διοικητή κεντρικής τράπεζας στον κόσμο". 
 Το πρακτορείο σημειώνει ότι ο 74χρονος Ισαρέσκου απολαμβάνει την υποστήριξη των μεγαλύτερων κομμάτων στο κοινοβούλιο και η παραμονή του στην εξουσία για άλλη μια πενταετή θητεία δεν αμφισβητείται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου