Οκτωβρίου 08, 2024

Aποχαιρετιστήρια επίσκεψη του Ουλουτάς στον Κούρτι

 

Ο Άλμπιν Κούρτι δέχθηκε σε αποχαιρετιστήρια επίσκεψη από τον Τουρκο Διοικητή της KFOR Υποστράτηγο Οζκαν Ουλουτάς Ozkan , ο οποίος ολοκληρώνει τη θητεία του ως επικεφαλής αυτής της αποστολής. 
Ο Ulutas εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ισχυρή συνεργασία και τον διάλογο που διεξήχθη για την υποστήριξη των προσπαθειών της KFOR. Επαναβεβαίωσε την ακλόνητη δέσμευση της KFOR για τη διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους τους ανθρώπους και τις κοινότητες που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με τη μακρόχρονη εντολή της στο πλαίσιο του ΟΗΕ.
 Σύμφωνα με δήλωση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου, ο Κούρτι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Ουλούτας για τη συμβολή και την υπηρεσία του στον τομέα της ασφάλειας, καθώς και για τη στενή συνεργασία, επικοινωνία και συντονισμό και "πάντα ειλικρινείς συνομιλίες στο πνεύμα της συνέργειας για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας". Στη συνάντηση συζητήθηκε η συνεργασία μεταξύ των θεσμών ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου, ιδιαίτερα της αστυνομίας, και της αποστολής KFOR. Ο Κούρτι τόνισε τη σημασία του κράτους δικαίου και της διασφάλισης ενός ειρηνικού και ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις. Από τις 11 Οκτωβρίου, η KFOR θα διοικείται από τον υποστράτηγο Enrico Barduani της Ιταλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου