Σεπτεμβρίου 14, 2024

Η Σερβία βρίσκεται σε δύσκολη νομική και πολιτική κατάσταση στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Βελιγράδι 13.09.2024 20:09  Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε  σε διάγγελμά του προς το έθνος, σε σχέση με τη "βάναυση επίθεση κατά του σερβικού πληθυσμού στο Κοσσυφοπέδιο", ότι η Σερβία βρίσκεται σε δύσκολη νομική και πολιτική κατάσταση στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου. 
 «Προχωράμε πολύ γρήγορα, πολύ καλά, ίσως και άριστα, όπως δείχνουν οι οικονομικές παράμετροι και δείκτες. Αλλά αυτό που παραμένει το πιο οδυνηρό και δύσκολο σημείο, χωρίς αμφιβολία, είναι το Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε ο Vucic. Επεσήμανε ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι η πιο ακριβή λέξη για κάθε Σέρβο. 
"Όποια μέτρα προτείνω και ό, τι κι αν κάνουμε, κανείς δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένος", δήλωσε ο Βούτσιτς. Μιλώντας για τα μέτρα που θα λάβει η Σερβία, ο Βούτσιτς είπε ότι "θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε σε όλα όσα επιτεύχθηκαν στη διαδικασία διαλόγου".
 Απαρίθμησε διάφορα μέτρα στα οποία θα επιμείνει η Σερβία, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής του άρθρου 9 της πρώτης συμφωνίας των Βρυξελλών - η αστυνομία στο βορρά να είναι Σέρβοι, η επιστροφή των Σέρβων δικαστών στις θέσεις τους, η απόσυρση της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου από τις παράνομα χτισμένες βάσεις και ο επείγων και άμεσος σχηματισμός μιας Ένωσης Σερβικών Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου