Ιουνίου 27, 2024

Επί Τροχάδην


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Ο (απερχόμενος)  «Ύπατος» Ζοζέπ Μπορέλ Μπορέλ παραδέχθηκε ότι «δεν υπήρξε  καμία πρόοδος στον διάλογο». Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Άλμπιν Κούρτι, αρνήθηκε να μετάσχει σε τριμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. «Οι συνομιλίες ήταν, όπως αναμενόταν, τόσο δύσκολες όσο ήταν πάντα. Τελικά, δεν υπήρξε τριμερής συνάντηση. Η Πρίστινα δεν ήταν έτοιμη για αυτό και δεν ήθελε μια τριμερή συνάντηση», δήλωσε ο Μπορέλ στους δημοσιογράφους μετά από τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες. «Δυστυχώς, σήμερα δεν υπήρξε πρόοδος στην εφαρμογή της συμφωνίας, ο πρωθυπουργός Κούρτι παρουσίασε τρεις προϋποθέσεις για την περαιτέρω εμπλοκή τους στην ευρύτερη διαδικασία εξομάλυνσης», δήλωσε ο Μπορέλ.

Οι όροι του Κούρτι περιελάμβαναν την επισημοποίηση της βασικής συμφωνίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας με την υπογραφή και των δύο ηγετών, την απόσυρση επιστολής επιφύλαξης που κατατέθηκε επίσημα στην Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ (ΕΥΕΔ) από την πρώην πρωθυπουργό της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς στις 13 Δεκεμβρίου 2023, καθώς και την έκδοση στην Πρίστινα του Μίλαν Ραντόϊτσιτς, επιχειρηματία και πολιτικού από το Κοσσυφοπέδιο, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στις συγκρούσεις στην «Μπάνισκα» στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.»Το Βελιγράδι δεν ήταν έτοιμο να εκπληρώσει πλήρως τους όρους της Πρίστινα, επικαλούμενο συνταγματικούς περιορισμούς», δήλωσε ο Μπορέλ.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι είχε μια «δίκαιη συνάντηση με τον Λάϊτσακ και τον Μπορέλ». «Ο Κούρτι δεν ήθελε ή δεν έπρεπε να συναντηθεί μαζί μου για να μιλήσουμε», είπε , και τόνισε την πλήρη δέσμευση του Βελιγραδίου για τη συνέχιση του διαλόγου και την ειρηνική επίλυση του προβλήματος. «Επέμεινα ιδιαίτερα στη δημιουργία της Κοινότητας των Σερβικών Δήμων και επεσήμανα όλες τις μονομερείς κινήσεις του Κούρτι και τη δύσκολη θέση των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχια», είπε  και πρόσθεσε  ότι επανέλαβε τη δέσμευση της Σερβίας να συμμετάσχει στην αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης προκειμένου να προστατευθεί ο σερβικός λαός και να εξομαλυνθούν οι σχέσεις, προσθέτοντας ότι η Πρίστινα δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει αυτό που υπέγραψε πριν από 11 χρόνια, δηλαδή τη δημιουργία της Κοινότητας Σερβικών Δήμων. Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Άλμπιν Κούρτι, μετά τις συναντήσεις στις Βρυξέλλες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η τριμερής συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε επειδή η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου απαίτησε την εφαρμογή της Συμφωνίας της Αχρίδας, να αποσύρει η Σερβία την επιστολή στην οποία ανέφερε ότι αποσύρεται από τη συμφωνία αυτή, καθώς και να παραδοθεί ο Μίλαν Ράντοϊσιτς στις δικαστικές αρχές του Κοσσυφοπεδίου.

«Η τελευταία φορά που είχαμε τριμερή συνάντηση ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, δηλαδή 10 ημέρες πριν από την τρομοκρατική επίθεση στην Μπάνισκα.  «Ζήτησα εγγύηση καλής θέλησης που θα επέτρεπε την εφαρμογή της συμφωνίας. Χωρίς καλή πίστη και καλή θέληση, δεν είναι δυνατή η εφαρμογή αυτής της συμφωνίας», δήλωσε ο Κούρτι και πρόσθεσε ότι η καλή θέληση επιδεικνύεται μέσα από τις τρεις εγγυήσεις που υπέδειξε, και ανακοίνωσε ότι μια συνάντηση των δύο επικεφαλής διαπραγματευτών αναμένεται στις αρχές Ιουλίου για να συζητηθεί η σειρά εφαρμογής, αλλά ότι, κατά τη γνώμη του, η βασική συμφωνία είναι η πρώτη στον κατάλογο.«Σήμερα υπερασπιστήκαμε τη βασική συμφωνία», δήλωσε ο Κούρτι. «Το Κοσσυφοπέδιο είναι φυσιολογικό, η Σερβία δεν είναι μια κανονική χώρα. Προκειμένου να αλλάξουν οι σχέσεις, δεν πρέπει να αλλάξει το Κοσσυφοπέδιο, αλλά η Σερβία. Και δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό χωρίς την ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Κούρτι.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.  Άτομο  σερβικής υπηκοότητας συνελήφθη  χθες το βράδυ  στη διοικητική διάβαση  Γιαρίνιε. Ο Αναπληρωτής Διοικητής της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου για τη Βόρεια Περιοχή, Βέτον Ελσάνι , επιβεβαίωσε ότι ένα άτομο είχε συλληφθεί  από την αστυνομία και ότι βρίσκεται στο τμήμα στη Νότια Μιτρόβιτσα».Το γραφείο του εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος κατηγορείται για κατασκοπεία.Τα μέσα ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου ανέφεραν απόψε ότι μετά την ανάκριση, διατάχθηκε ο συλληφθείς «Α.Β» να κρατηθεί για τις επόμενες 48 ώρες.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.  Το Υπουργείο Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου επιβεβαίωσε ότι απέρριψε το αίτημα του διευθυντή του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο υπό την κυβέρνηση της Σερβίας, Πέταρ Πέτκοβιτς, να επισκεφθεί το Κοσσυφοπέδιο στις 28 Ιουνίου, κατά τη σερβική εθνική και θρησκευτική εορτή του Βίντοβνταν. Ο πολιτικός σύμβουλος του  Υπουργείου Εξωτερικών MNR του Κοσσυφοπεδίου, Λέουτριμ Σαχίτι, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι ο λόγος απόρριψης του αιτήματος του Πέτκοβιτς οφειλόταν σε παραβίαση της συμφωνίας για αμοιβαίες επισκέψεις και στην προκλητική γλώσσα του προς το κράτος και τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου.  Το Σερβικό Γραφείο για το Κοσσυφοπέδιο ανακοίνωσε ότι απαγορεύτηκε στον διευθυντή του να επισκεφθεί το Κοσσυφοπέδιο για να «είναι κοντά στους Σέρβους για την Ημέρα του Αγίου Βίτου».

 ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Η Αντιπροσωπεία της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας αποχώρησε από τη Διακοινοβουλευτική διάσκεψη «Πλεονεκτήματα της διαδικασίας του Βερολίνου με έμφαση στην κοινή περιφερειακή αγορά» που χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας. Η Σνέζανα Παούνοβιτς , αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας  και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομίας, και Περιφερειακής Ανάπτυξης, και ο Ουγκλιέσα Μάρκοβιτς, πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας, Μεταφορών, Υποδομών και Τηλεπικοινωνιών, αποχώρησαν  μετά από τις  επιθέσεις κατά του κράτους της Σερβίας και του προέδρου της Αλεξάνταρ Βούτσιτς από βουλευτές της Βοσνίας Ερζεγοβίνης , του Κοινοβουλίου της Αλβανίας και των προσωρινών θεσμών αυτοδιοίκησης στην Πρίστινα.                Η  Παούνοβιτς επεσήμανε ότι η Σερβία, ως η ισχυρότερη οικονομία στην Περιοχή, είναι προσανατολισμένη στην πρόοδο και το μέλλον, αλλά πάνω απ 'όλα είναι «μια κυρίαρχη χώρα στην οποία οι πολίτες εκλέγουν δημοκρατικά τους εκπροσώπους τους».

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Γιάκοβ Μιλάτοβιτς δήλωσε χθες ότι δεν είναι βέβαιος ότι το ψήφισμα για το Γιασένοβατς, το οποίο θα πρέπει να τεθεί στην ημερήσια διάταξη του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου, είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα, εξέφρασε αμφιβολία  για το εάν θα συζητηθεί  στο κοινοβούλιο.«Πρώτα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε αν θα συμβεί αυτό. Νομίζω ότι όταν βρεθεί, αν είναι στην ημερήσια διάταξη του κοινοβουλίου, μπορούμε να το συζητήσουμε περαιτέρω. Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτά είναι θέματα που είναι ζωτικής σημασίας για το Μαυροβούνιο αυτή τη στιγμή και μου φαίνεται ότι θέματα όπως αυτό που ανοίξαμε σήμερα είναι θεμελιωδώς πιο σημαντικά, πιο σημαντικά και νομίζω ότι πρέπει να κατευθύνω ολόκληρη την κοινωνική ενέργεια σε τέτοια θέματα», δήλωσε ο Μιλάτοβιτς σε δημοσιογράφους στην Ποντγκόριτσα μετά από συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Τα μέσα ενημέρωσης εικάζουν  ότι το σχέδιο ψηφίσματος για τη γενοκτονία στο Γιασένοβατς θα μπορούσε να είναι στην ημερήσια διάταξη του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου την Παρασκευή 28 Ιουνίου, που με το Ιουλιανό είναι η εορτή  του Αγίου Βίτου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κοινοβουλίου, οι συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου έχουν προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Ιουνίου, αλλά το σχέδιο ψηφίσματος για το Γιασένοβατς δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη.

ΣΟΦΙΑ. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ντίμιταρ Γκλάβτσεφ  θα συμμετάσχει στην τακτική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 27 και 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες. Αυτό ανακοινώθηκε από την κυβερνητική υπηρεσία πληροφοριών.Τα θέματα της Ουκρανίας, της Μέσης Ανατολής, της ασφάλειας και της άμυνας και της ανταγωνιστικότητας θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Οι ηγέτες θα συζητήσουν επίσης το στρατηγικό θεματολόγιο για την περίοδο 2024-2029, καθώς και την εκλογή νέων επικεφαλής των κύριων θεσμικών οργάνων.

ΣΟΦΙΑ.Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ δήλωσε ότι  «η νέα κυβέρνηση στα Σκόπια έδειξε ότι δυσκολεύεται να αναγνωρίσει την ύπαρξη Βούλγαρων» και ότι « η πολιτική των Σκοπίων στρέφεται κατά των ευρωπαϊκών αρχών». «Η νέα κυβέρνηση στη γείτονα χώρα έδειξε ξεκάθαρα ότι ο μεγαλύτερος φόβος της πολιτικής τάξης αυτής της χώρας είναι να αναγνωρίσει  την ύπαρξη των λέξεων «Βούλγαρος» και «Βουλγαρικός»..Πρόκειται για μια πολιτική που στρέφεται άμεσα ενάντια στις ευρωπαϊκές αρχές και αποφάσεις που λαμβάνονται με συναίνεση όλων των κρατών μελών, ενάντια στις διεθνείς υποχρεώσεις, αλλά πάνω απ 'όλα ενάντια στους ίδιους τους πολίτες τους, οι οποίοι έχουν δηλώσει σαφώς τις φιλοδοξίες τους για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη της χώρας» δήλωσε ο Ράντεφ και πρόσθεσε ότι αναμένει τις «πρέπουσες ενέργειες» τόσο από τη βουλγαρική κυβέρνηση όσο και από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα  «για τη διατήρηση των ευρωπαϊκών αρχών και κανόνων στη διαδικασία διεύρυνσης». «Αυτό σημαίνει εγγύηση της μη αναστρεψιμότητας και βιωσιμότητας στην επιβεβαίωση των αρχών της δημοκρατίας και των βασικών κριτηρίων για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε.

-Ο Πρόεδρος Ράντεφ δεν ανακοίνωσε χθες με την ολοκλήρωση των διερευνητικών επαφών την ανάθεση της εντολής.

ΣΚΟΠΙΑ. Αναφορές για πλημμυρισμένες αυλές, υπόγεια, πεσμένα δέντρα,και κατεστραμμένα αυτοκίνητα  στον αριθμό έκτακτης ανάγκης μετά την καταιγίδα που έπληξε το Τέτοβο, τα Σκόπια και το Κουμάνοβο  όλο το βράδυ.

-Ο Μίτσκοσκι  συναντήθηκε με την Πρέσβειρα  των ΗΠΑ Αντζελα Αγκελέρ .Κατά τη συνάντηση, ανταλλάχθηκαν απόψεις και απόψεις για τρέχοντα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα, καθώς και για την πρόοδο των δημοκρατικών διαδικασιών στη χώρα. Ο Μίτσκοσκι  τόνισε τη σημασία της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, και είπε ότι «η υποστήριξη της αμερικανικής πλευράς είναι το κλειδί για την ανάπτυξη και τη σταθερότητα της περιοχής». Η Πρέσβειρα   επιβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ να συνεχίσουν την άριστη συνεργασία με τη Σεβερνοματσεντόνιγια και εξέφρασε την ετοιμότητα να υποστηρίξει βασικές μεταρρυθμίσεις και έργα που προβλέπονται για την επόμενη περίοδο. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συμφωνία για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και εντατικοποίηση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.                    Μετά τη συνάντηση ο Μίτσκοσκι δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι  ποτέ δεν είπε ότι θα καταγγείλειτη Σύμβαση  με την «Μπέχτελ» (Bechtel) , Ενώ ο υπουργός Αλεξάντερ  (Λόντον) Νικόλοσκι ότι θα ζητήσει  τον αποχαρακτηρισμό της σύμβασης με την «Μπέχτελ»  ώστε να μην είναι πλέον «κρατικό μυστικό»

-Η αύξηση των συντάξεων θα γίνει σε δόσεις. Αντί για 5.000 δηνάρια οι συνταξιούχοι θα λάβουν 2,500 δολάρια τον Σεπτέμβριο και τα υπόλοιπα 2.500 δηνάρια τον επόμενο  Μάρτιο. Ο λόγος, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μίτσκοκσι  είναι τα άδεια ταμεία στο Ταμείο Συντάξεων.

- Η νέα υπουργός Παιδείας Βέσνα Γιανέβσκα ανακοίνωσε μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση. Η ιστορία, η γεωγραφία και η αγωγή του πολίτη θα είναι και πάλι ξεχωριστά μαθήματα στα σχολεία. Κατά το σχολικό έτος 2025/26, θα εισαχθούν νέα προγράμματα σπουδών και εγχειρίδια .Εξειδικευμένα μαθήματα θα αρχίσουν να διδάσκονται ήδη από φέτος».

- Η Πρόεδρος «Γκόρντανα»  δέχθηκε σήμερα τον Επικεφαλής της Αποστολής του ΟΑΣΕ στα Σκόπια

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Μια ισχυρή καταιγίδα συνοδευόμενη από θυελλώδεις ανέμους, και χαλάζι, έπληξε χθες το απόγευμα το Νόβι Παζάρ και τη γύρω περιοχή, καθώς και το Κραγκούγιεβατς και τη Βράνιε.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Σκάνδαλο, με την Σερβική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που ταξίδεψε στην Γερμανία για το Ευρωπαϊκό  Ποδοσφαιρικό Κύπελλο  με Κροατική Εταιρεία και όχι με την «Αιρ Σέρμπια». Μετά την αποκάλυψη του «σκανδάλου» ο Βούτσιτς έκανε δηλώσεις για παταγώδη αποτυχία της Εθνικής που αποκλείστηκε, ενώ η Εθνική Σλοβενίας που στοιχίζει τρείς φορές λιγότερα απ΄ότι  η σερβική προκρίθηκε στους 16.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Πρόεδρος της Ρεπούμπλικα  Σέρπσκα Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι η Ρεπούμπλικα Σέρπσκα είναι υπερ  της  ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και ότι η Σέρπσκα απορρίπτει οποιαδήποτε «ατλαντική ολοκλήρωση». Ο Ντόντικ τόνισε πως η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βοσνία Ερζεγοβίνη αυτοδιορίστηκε αποκλειστικός ερμηνευτής της βούληση των πολιτών, προσθέτοντας ότι  ο πρεσβευτής Μάικλ Μέρφι είναι πρέσβης των ΗΠΑ   στην FBiH, όχι στη Δημοκρατία Σέρπσκα και τόνισε  ότι μια η συμπεριφορά του Μέρφι και της Πρεσβείας του είναι αντίθετη με το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία. Ο  Ντόντικ, δήλωσε και ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης είναι πολιτικός οργανισμός, ο οποίος ως τέτοιος δεν ενεργεί βάσει των υφιστάμενων νόμων, αλλά βάσει επινοημένων κανόνων, οι οποίοι αργότερα εγκρίνονται από αλλοδαπούς.

 ΣΑΡΑΓΕΒΟ . Ο βουλευτής των SNSD στη Βουλή των Λαών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Ράντοβαν Κοβάτσεβιτς, δήλωσε χθες ότι η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σεράγεβο τελικά και δημόσια παραδέχτηκε ότι είναι αυτή που καθορίζει τα συμφέροντα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης , και όχι οι λαοί, οι πολίτες και οι οντότητές της. «Εφόσον ανακοίνωσαν επιτέλους το πολιτικό τους πρόγραμμα, είναι καιρός να πάνε στις εκλογές και να μετρήσουν την πολιτική τους δύναμη» είπε ο Κοβάσεβιτς .

Νωρίτερα χθες, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σεράγεβο δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα κατάλογο «κοινών συμφερόντων της Αμερικής και των πολιτών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, μεταξύ των οποίων η εδαφική ακεραιότητα, η κυριαρχία και ο πολυεθνικός χαρακτήρας της Β-Ε αναφέρθηκαν ως τα πρώτα. Ακολουθεί μια ειρηνική και σταθερή Β-Ε, μια αποτελεσματική, αποτελεσματική και υπεύθυνη κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα που λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν σε μια ισχυρή δημοκρατία στην οποία τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες προστατεύονται και γίνονται σεβαστά, μια ευημερούσα οικονομία που ενθαρρύνει και ανταμείβει την επιχειρηματικότητα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά, καθώς και την ενσωμάτωση της Β-Ε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε κρατικούς θεσμούς με την ικανότητα και τους πόρους για ένα ασφαλές ευρωατλαντικό μέλλον της χώρας.

 ΒΟΥΚΟΥΡΈΣΤΙ. Τα τσιγάρα και τα αλκοολούχα ποτά στη Ρουμανία θα πωλούνται πλέον μόνο με επίδειξη δελτίου ταυτότητας. Αυτό προβλέπεται από το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων  και το οποίο είχε εγκριθεί  νωρίτερα από τη Γερουσία . Η νέα διάταξη προβλέπει  ότι οι πωλητές σε καταστήματα λιανικής πώλησης θα πρέπει να απαιτούν έγγραφα ταυτότητας κατά την πώληση αλκοολούχων ποτών και προϊόντων καπνού, προκειμένου να ελέγχουν την ηλικία των αγοραστών και εάν είναι τουλάχιστον 18 ετών. Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η μείωση της κατανάλωσής τους μεταξύ των εφήβων. Η προβλεπόμενη κύρωση για τους παραβάτες εμπόρους είναι μεταξύ 10.000 και 30.000 λέι. Η Ρουμανία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό καπνιστών. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Ρουμανία απαγόρευσε διά νόμου την πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων σε ανηλίκους.

 ΤΙΡΑΝΑ. Οι  αρχές απήγγειλαν σήμερα κατηγορίες σε γιατρούς, νοσηλευτές και έναν διοικητικό υπάλληλο στην Ογκολογική Κλινική στα Τίρανα για ισχυρισμούς ότι είπαν ψέματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα φαρμακευτικών υλικών, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τους ασθενείς.Το Σκάνδαλο με το «Αντικαρκινικό»  στα Τίρανα, αφορά στους γιατρούς που παρέπεμψαν ασθενείς σε ιδιωτικά νοσοκομεία και λάμβαναν «προμήθειες»  

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου