Ιουνίου 01, 2024

Ο μέσος καθαρός μισθός στο Μαυροβούνιο τον Απρίλιο ήταν 828 ευρώ.

ΠΟΝΤΓΚΌΡΙΤΣΑ 01.06.2024 Ο μέσος καθαρός μισθός του Μαυροβουνίου ήταν 828 ευρώ τον Απρίλιο, αυξημένος κατά 0,4% από τον Μάρτιο, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων MINA του Μαυροβουνίου.
 Σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, τον Απρίλιο ο μέσος καθαρός μισθός αυξήθηκε κατά 5,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
 Ο μέσος μικτός μισθός τον Απρίλιο ανήλθε σε 1040 ευρώ. "Δεδομένου ότι, σε σύγκριση με τον Μάρτιο, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Απρίλιο, οι πραγματικοί μισθοί στο Μαυροβούνιο αυξήθηκαν κατά 0,3% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου", ανέφερε η Monstat σε δελτίο τύπου. Τον Απρίλιο, οι μέσοι καθαροί μισθοί αυξήθηκαν στους τομείς της ύδρευσης, της διαχείρισης λυμάτων, της διάθεσης αποβλήτων και παρόμοιων υπηρεσιών, της γεωργίας, της δασοκομίας και της αλιείας, των έργων πολιτικού μηχανικού, του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, της συντήρησης μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών, της δημόσιας διοίκησης και άμυνας, της υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης, της πληροφόρησης και επικοινωνιών, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου και του κλιματισμού, υπηρεσίες στέγασης και εστίασης, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες και εξόρυξη. 
 Από την άλλη, οι αποδοχές μειώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στους τομείς των επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων, των ακινήτων, της μεταποίησης, των μεταφορών και της αποθήκευσης, των διοικητικών και βοηθητικών υπηρεσιών, της εκπαίδευσης και της τέχνης, της ψυχαγωγίας και της αναψυχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου