Μαΐου 09, 2024

Aλλη μια μάχη για τη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα - για να απελευθερωθεί από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, είπε ο Μίλοραντ Ντόντικ

ΣΕΡΆΓΕΒΟ 09.05.2024 15:56/ Ο Πρόεδρος της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε με την ευκαιρία της 9ης Μαΐου, Ημέρα της Νίκης επί του φασισμού, ότι η Σέρπσκα έχει μπροστά στης μια νέα μάχη,  για να απαλλαγεί από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.
 Η Δημοκρατία Σέρπσκα, η οποία είναι ένα από τα δύο συστατικά μέρη της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, σηματοδότησε σήμερα τη νίκη επί του φασισμού με μια πομπή του «Αθάνατου Συντάγματος». 
Οι συμμετέχοντες στην πομπή κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο Θυμάτων του Φασισμού στην Πλατεία Πεσόντων Στρατιωτών. Κατά τη διάρκεια της πομπής, οι συμμετέχοντες έφεραν φωτογραφίες των προγόνων τους, συμμετέχοντες στον αγώνα κατά του φασισμού στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρπσκα Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι η Δημοκρατία Σέρπσκα έχει άλλη μια μάχη μπροστά της και, όπως είπε, είναι «να απελευθερωθεί από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη». 
Είπε ότι η ελευθερία είναι αυτό που ενώνει τον σερβικό λαό στο σύνολό του. «Η νίκη επί του φασισμού είναι μόνιμη και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από άλλη θητεία», δήλωσε ο Ντόντικ. Επεσήμανε ότι τα περισσότερα θύματα είναι μεταξύ του σερβικού και του ρωσικού λαού και αυτό δείχνει ποια ήταν η πραγματική πρόθεση. «Ισχυρή είναι η αντίστασή μας σε κάθε είδους καταπίεση που έχουμε εδώ», δήλωσε ο Ντόντικ. Είπε ότι οι Σέρβοι έχουν δύο αντιφασιστικά κινήματα - παρτιζάνικα και πατριωτικά. «Το γερμανικό καθεστώς σκότωσε περισσότερους από 30 εκατομμύρια ανθρώπους. Όλοι όσοι δέχτηκαν επίθεση από τη γερμανική ιδεολογία πέθαναν. Η Γερμανία ήθελε υπακοή εκείνη την εποχή, ήθελε να κυβερνήσει», δήλωσε ο Ντόντικ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Republika Srpska RTRS. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου