Απριλίου 29, 2024

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο

 

ΠΡΊΣΤΙΝΑ, 29.04.2024 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου Μπέσνικ Μπισλίμι δήλωσε στην ουκρανική εφημερίδα European Pravda. πως το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να είναι έτοιμο για πόλεμο .
Σύμφωνα με τον ίδιο, μια υβριδική επίθεση από τη Σερβία εναντίον του Κοσσυφοπεδίου μπορεί πάντα να πραγματοποιηθεί. 
 Σύμφωνα με τον Μπισλίμι, ο «συμβατικός πόλεμος» είναι αδύνατος επειδή το Κοσσυφοπέδιο προστατεύεται από την ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ (KFOR). «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Ναι, ο συμβατικός πόλεμος είναι αδύνατος τώρα, καθώς προστατευόμαστε από τις ειρηνευτικές δυνάμεις της KFOR. Ωστόσο, όπως έδειξε το παράδειγμα της Μπάνισκα, μια υβριδική επίθεση (από τη Σερβία) εναντίον μας μπορεί πάντα να ξεκινήσει και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό να συμβεί ξανά ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο Μπισλίμι στην ουκρανική εφημερίδα.
  Σύμφωνα με τον Μπισλίμι, στην πόλη Νις στη νότια Σερβία, η οποία δεν απέχει πολύ από τα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, "υπάρχει το λεγόμενο Κοσσυφοπέδιο. Ένα ρωσικό ανθρωπιστικό κέντρο που φροντίζει επίσημα για την πυρασφάλεια, αλλά κανείς δεν έχει δει το αποτέλεσμα της δουλειάς του». Ο Μπισλίμι ανέφερε πως η Δύση συμφωνεί με στοιχεία ότι η επίθεση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο ήταν υβριδική και ότι οι ρίζες της βρίσκονται στην ανώτατη ηγεσία της Σερβίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου