Μαρτίου 30, 2024

Ο Ντόντικ είπε ότι Ανεξαρτησία της Σερβικής Δημοκρατίας γίνται ολοένα και πιο πιθανή

 

 

 


Ο Πρόεδρος της Ρεπούμπλικα Σερπσκα Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε χθες ότι «μεταξύ των μουσουλμάνων , δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός ηγέτης που να είναι έτοιμος να απαλλαγεί από την υποταγή στους ξένους, επειδή πιστεύουν ότι οι ξένοι θα βλάψουν τους Σέρβους». «Αυτός είναι ο πυρήνας όλων των προβλημάτων στη λειτουργία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης», τόνισε και πρόσθεσε ότι  «εκείνοι που χαίρονται και καμαρώνουν για την πίεση και τον εκβιασμό από τους ξένους θα υποστούν τελικά τις συνέπειες του ότι συμφώνησαν να είναι υπήκοοι και υπάκουοι, παρά ίσοι εκπρόσωποι του λαού.

«Οι Βόσνιοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Βοσνία και Ερζεγοβίνη μπορεί να προχωρήσει είναι μέσω διαλόγου με τους Σέρβους και τους Κροάτες. Όλα τα άλλα αποτελούν μόνιμη κρίση για τη Βοσνία Ερζεγοβίνης, από την οποία δεν υπάρχει διέξοδος».

« Είμαστε έτοιμοι να διατηρήσουμε το Ντέϊτον, τη συνταγματική, ανεξάρτητη Βοσνία Ερζεγοβίνη , αλλά , η ανεξαρτησία της Σέρπσκα γίνεται όλο και πιο πιθανή επειδή οι μουσουλμάνοι ανέτρεψαν τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη του Ντέϊτον και εγκατέλειψαν το συνταγματικό πλαίσιο. Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι.Η Σερβία θα διατηρήσει την ανεξαρτησία της και θα ενισχυθεί», είπε

Αναφερόμενος στους πολιτικούς της «τρόϊκας» από το Σεράγεβο είπε:

«Ο Νίκσιτς λέει δημοσίως ότι είχαμε συμφωνήσει στο 99% των ζητημάτων που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο, αλλά, καλά, ο Σνιττον επέβαλε και αυτό είναι εντάξει, τι να κάνουμε, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ευρωπαϊκή πορεία. Για ποιον ευρωπαϊκό δρόμο μιλάει; Ποιος πρέπει να διαπραγματευτεί με την ΕΕ; Ίσως ο  Σμιτ; Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολιτικοί ψεύτες. Λένε ψέματα σε όλους στη Βοσνία Ερζεγοβίνη χωρίς καμία ντροπή. Έσπασαν κάθε συμφωνία που δεν άρεσε στους Αμερικανούς.Γνέφουν σε όλα όσα τους λένε και πρέπει να συνεργαστούμε μαζί τους. Τι να κάνετε με κάποιον που δεν έχει την ικανότητα να πάρει μια απόφαση. Σήμερα συμφωνούν, αύριο παραιτούνται και ικετεύουν τον Σμιτ.

Υπάρχει μόνο μία λύση . Ο Σμιτ και οι ξένοι δικαστές να φύγουν και να ακυρώσουμε τις ενέργειές τους.

Σχολιάζοντας την νεα ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας είπε: «Ξανά , ανούσιες κατασκευές, και ασήμαντες φάρσες».»Και πάλι η ιστορία της καταστροφής της συμφωνίας του ΝτέΊτον. Τι ακριβώς παραβιάσαμε; Ας διαβάσουν τη Συμφωνία του Ντέιτον και όλα τα παραρτήματα και θα εκπλαγούν πόσες φορές έχουν παραβιαστεί, από εκείνους και ούτε  μία φορά από τη Δημοκρατία Σέρπσκα.

 

Θεωρούντο δικαίωμα των δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού να αντιτίθενται στην αυθαιρεσία ενός παράνομου αλλοδαπού ως  περιφρόνηση της δημοκρατίας και την αυθαιρεσία, την αναστολή λειτουργίας του κοινοβουλίου και την επιβολή της βούλησης ενός ατόμου ως το αποκορύφωμα της δημοκρατίας». «Αφού ο Σμιτ είναι το αποκορύφωμα της δημοκρατίας, πάρτε τον στην Αμερική, και αφήστε τον να σας κάνει ευτυχισμένους και να σας δείξει την δημοκρατία. Αφού  η λήψη των δακτυλικών αποτυπωμάτων των ψηφοφόρων θα αυξήσει την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας γιατί δεν το χρησιμοποιείτε στις ΗΠΑ ; Εσείς  περισσότερα προβλήματα με το αδιάβλητο των εκλογών. Και γιατί δεν χρησιμοποιείται σε καμία χώρα της Ευρώπης;  Προσπαθείτε επίμονα να καταστρέψετε όλα όσα χτίζουν οι τοπικοί πολιτικοί.

Είστε το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ευρωπαϊκή πορεία. Με την αλαζονεία και την απερισκεψία σας, έχετε αφήσει χιλιάδες απλούς ανθρώπους χωρίς το δικαίωμα να έχουν λογαριασμούς και να λαμβάνουν μισθούς. Έχετε θέσει σε κίνδυνο τα  παιδιά τους,κύριε Μέρφι», είπε ο Ντόντικ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου