Μαρτίου 31, 2024

Ντόντικ: Μην επιτρέψετε σε Ύαινες σαν τον Μέρφι και τον Εσκομπάρ να καταστρέψουν τη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα

 

Ο Πρόεδρος της Ρπούμπλικας Σέρπσκα Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε σήμερα ότι η Σέρπσκα είναι ισχυρή και δεν θα χάσει και ότι δεν πρέπει να επιτραπεί σε αξιωματούχους των ΗΠΑ, όπως ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Μάικλ Μέρφι και ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γκάμπριελ Εσκομπάρ, να καταστρέψουν την κοινωνία. 

 «Σε Ύαινες όπως ο Μέρφι και ο Εσκομπάρ δεν πρέπει να επιτραπεί να καταστρέψουν την κοινωνία μας », δήλωσε ο Ντόντικ.

 Ο Ντόντικ τόνισε ότι δεν θα αφήσει ένα άδειο σακάκι στους νέους, αλλά τη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα, η οποία έχει τα δικά της όργανα και τις δυνατότητές της. 
 "Ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστούμε τον τρόπο ζωής που έχουν οι Σέρβοι είναι η Δημοκρατία Σέρπσκα", δήλωσε ο Ντόντικ σε δημοσιογράφους στο Λακτάσι, όταν ρωτήθηκε τι σχεδιάζει να κάνει η Δημοκρατία Σέρπσκα για τις ολοένα και συχνότερες πολιτικές πιέσεις των ΗΠΑ κσι σημείωσε ότι αν το Σέρπσκα δεχόταν μια τέτοια ιδέα, δεν θα υπήρχε. 
 Ο Ντόντικ είπε ότι για την ψευδή ιστορία στη Β-Ε, για τα ψέματα για τον Μαρκάλε, για τα ψέματα για τη «γενοκτονία» στη Σρεμπρένιτσα, στην Αμερική περισσότεροι από 500 πολιτικοί έκαναν καριέρα.
 Δήλωσε ότι η RS έχει μια δύναμη που είναι αναμφισβήτητη επειδή έχει επιβιώσει από συνεχείς επιθέσεις όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ότι θα επιβιώσει. 
 Ο Ντόντικ επεσήμανε ότι η αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Β-Ε έδειξε πόσο υποκριτική είναι, διότι πριν από λίγες ημέρες μιλούσαν για το πόσο απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι ο ψεύτικος Χριστιανός Σμιτ (Ύπατος Εκπρόσωπος για τη Β-Ε) θέτει και ψηφίζει νόμους, ενώ τώρα λένε κάτι εντελώς διαφορετικό. 
 Μιλώντας για το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Β-Ε δήλωσε ότι λυπάται που η ηγεσία του Σέρπσκα αυξάνει τις εντάσεις στο πλαίσιο ειδικής συνόδου της Εθνοσυνέλευσης, ο Ντόντικ εκτίμησε ότι οι πρωταθλητές στην υποκρισία είναι οι Αμερικανοί που λένε ότι το Σέρπσκα καταστρέφει τη δημοκρατία επειδή πηγαίνει στη Συνέλευση με εκλεγμένους αντιπροσώπους και υποστηρίζουν αυτόν που είναι ψεύτικος και δεν διορίζεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας. 
 «Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Μάικλ Μέρφι δείχνει αυτό το χαρακτηριστικό. Πίσω τους υπάρχει μια αλαζονική και μεγάλη Αμερική, αλλά θα έρθουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι που δεν είναι σαν τον Μέρφι. Ο Μέρφι αποτελεί μέρος μιας δομής που υποστηρίζει τη μουσουλμανική αντίληψη στη Β-Ε και θέλει να μειώσει τη δύναμη του Σέρπσκα - να το καταστήσει ανίκανο και την ηγεσία εγκληματία, να επιβάλει κυρώσεις και να παραβιάσει, να δημιουργήσει μια ενιαία Βοσνία με κέντρο εξουσίας και λήψης αποφάσεων στο Σεράγεβο, στην οποία οι Σέρβοι σπάνια θα αποφασίσουν αν δεν βρίσκονται συλλογικά στο Σεράγεβο", δήλωσε ο Ντόντικ σε δημοσιογράφους στο Λακτάσι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου