598. Ο Βυζαντινός στρατός που διοικούσε ο στρατηγός Κομεντίολος, έλυσε την πολιορκία από τους Αβάρους της πόλης Τόμι στην Δοβρουτσά. Οι Άβαροι υποχώρησαν βόρεια του ποταμού Δούναβη.
1945. Τα σοβιετικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Αυστρία και κατέλαβαν τη Βιέννη. Την ίδια ημέρα ο σοβιετικός στρατός κατέλαβε το Ντάντσιχ της Πολωνίας στη Βαλτική.(Το σημερινό Γκντανσκ).
1952. Τα ξημερώματα της 30ής Mαρτίου 1952, Μπελογιάννης Καπούτ. Η 30ή Mαρτίου του 1952 ήταν Κυριακή. Στις 3 το πρωί ανακοινώθηκε στις φυλακές της Καλλιθέας στον Νίκο Mπελογιάννη, στον Kαλούμενο, τον Aργυριάδη και τον Mπάτση ότι η αίτηση χάριτος που είχαν υποβάλει απορρίφθηκε. Είχε γίνει δεκτή της Έλλης Iωαννίδου-Παππά λόγω της πρόσφατης μητρότητας. Στις 4.10΄ έπεσε η «αυλαία της ματωμένης Kυριακής». Οι τέσσερις μελλοθάνατοι μεταφέρθηκαν από τις φυλακές της Καλλιθέας στο στρατόπεδο στου Γούδη και τουφεκίστηκαν σε χώρο πίσω από τη "Σωτηρία" .
1999. Ο Ρώσος Πρωθυπουργός Γεβγκένι Πριμακώφ μετά από συνομιλίες στο Βελιγράδι, με τον Μιλόσεβιτς, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις αν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ . Ο Γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ δήλωσε ότι οι προτάσεις που επεξεργάστηκε ο Πριμακώφ δεν αποτελούν βάση για την εξεύρεση λύσης για το Κοσσυφοπέδιο. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ κάλεσε για την 1η Απριλίου στο Πέτρεσμπέργκ τους υπουργούς Εξωτερικών της Φινλανδίας και της Αυστρίας, κλήθηκαν και τους υπουργούς από τη Μακεδονία, την Ουγγαρία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Κροατία και τη Σλοβενία. Ο Πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν στην ετήσια ομιλία του προς το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, είπε ότι δεν θα επιτρέψει η Ρωσία να συρθεί σε έναν πόλεμο. Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Ανατόλι Κβασνίγιν είπε ότι δεν εξετάζει την αποστολή στη Γιουγκοσλαβία Ρώσων στρατιωτικών συμβούλων. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον δήλωσε ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία θα συνεχιστεί σε όλο «το φάσμα στόχων». Ο πρώην Αρχηγός του Επιτελείου του γαλλικού στρατού είχε ότι η επίθεση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία είναι μια «ανοησία». Ο Χασίμ Θάτσι εκ μέρους του ΟΥΤΣΕΚΑ απέρριψε οποιαδήποτε «συμβιβασμό» με την πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας. Στη Γιουγκοσλαβία το Κέντρο Τύπου οδήγησε τον ανταποκριτή του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων στο γήπεδο της Πρίστινα, το οποίο σύμφωνα με το ΝΑΤΟ ειχε μετατραπεί σε φυλακή για τους Αλβανούς και διαπίστωσε ότι ήταν άδειο. Από τους βομβαρδισμούς καταστράφηκε το εργοστάσιο «Sloboda» στο Cacak.
2022. Ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία έφθασε σε ιστορικό ρεκόρ .7,3%!!!!!Η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα μείωσε την ισοτιμία του δολαρίου στις 30 Μαρτίου στα 86,28 ρούβλια και του ευρώ στα 91 Ρούβλια
1282. Σικελικοί Εσπερινοί. Ήταν Μεγάλη Δευτέρα, στις 30 Μαρτίου 1282, όταν οι οπαδοί του Φρειδερίκου Χοχενστάουφεν στη Σικελία, επαναστάτησαν εναντίον του Φράγκου κατακτητή του βασιλιά Καρόλου του Ανδεγαυού και του Πάπα. Μαζί τους και οι Ορθόδοξοι. Βοήθησαν και οι Παλαιολόγοι.
1492. Οι βασιλείς της Ισπανίας Φερδινάνδος και Ισαβέλλα υπέγραψαν το διάταγμα σύμφωνα, με το οποίο, όποιος Εβραίος στην Ισπανία δεν ασπαζόταν τον Καθολικισμό θα εξοριζόταν.
1684. Αποκεφαλίστηκε στην Κόρινθο, ο μητροπολίτης Κορίνθου Ζαχαρίας επειδή βρισκόταν σε επαφές με τους Ενετούς. Ήταν Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης. Συνελήφθη και αφού βασανίστηκε οδηγήθηκε στον Καδή, ο οποίος τον προέτρεψε να αρνηθεί τον Χριστό και να γίνει μουσουλμάνος.
1775.Το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που απαγόρευε στις αποικίες της Βόρειας Αμερικής για το εμπόριο με οποιονδήποτε άλλον εκτός από τη Βρετανία.
1794 . Τη νύχτα της 10ης προς την 11η Ζερμινάλ στο Παρίσι συνελήφθησαν ο Ζωρζ Νταντόν, και οι Νταντονιστές, Καμίγ Ντεμουλέν, Ζαν Φρανσουά Ντελακρουά Ερώ ντε Σεσέλ, κλπ, που εκτελέστηκαν στις 5 Απριλίου.1814. Ο Ναπολέων έδωσε την τελευταία μάχη μπροστά στο Παρίσι. 30.000 Γάλλοι αντιμετώπισαν 140.000 Ρώσους και Πρώσους. Η μάχη άρχισε πριν τις επτά το πρωί και κρίθηκε με την προδοσία του του Δούκα της Ραγκούζας στρατάρχη Αύγουστου Φρειδερίκου ντε Βις Μαρμόν που παρέδωσε τη Μονμάρτη, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια αρχηγός της βασιλικής φρουράς. Στην Ιστορία της Γαλλίας φέρεται ως συνώνυμο της προδοσίας.
1815. Ο Ζοακίμ Μυρά εξέδωσε τη Διακήρυξη του Ρίμινι, με την οποία κάλεσε τους Ιταλούς, να αγωνιστούν για την εθνική τους Ενότητα.
1821. Οι Έλληνες επαναστάτες, κατέλαβαν το Μαλανδρίνο Λιδορικίου.
1822. Ο Τουρκικός στόλος από 34 πλοία, υπό τον ναύαρχο Καρά Αλή, εμφανίστηκε στα βόρεια της Χίου.
1823. Ανεύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Τήνου, μετά το όραμα της μοναχής Πελαγίας.
1827. Στην Τροιζήνα η Γ' Εθνική Συνέλευση ψήφισε τον Ιωάννη Καποδίστρια ως Κυβερνήτη της Ελλάδος .
1841. Με βασιλικό διάταγμα, ιδρύθηκε με έδρα την Αθήνα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Πρώτος διοικητής διορίστηκε ο Γεώργιος Σταύρου.1856.Υπογράφηκε από τη Ρωσία, την Αγγλία, την Γαλλία και την Τουρκία η Συνθήκη των Παρισίων, με την οποία τερματίστηκε ο Πόλεμος της Κριμαίας.
1863. Η ελληνική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το διορισμό του δεύτερου γιου του διαδόχου της Δανίας, πρίγκιπα Γουίλιαμ Γεώργιου Σλίσγουϊκ - Χόλσταϊν - Σόντεμπουργκ - Γκλύξμπουργκ της Δανίας , ως βασιλιά της Ελλάδας, με το όνομα Γεώργιος Α.
1866. Στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στους Λάκκους του Πλατανιά 27 Λακκιώτες ορκίστηκαν για την Κρητική Επανάσταση.
1867. Στην Ουάσινγκτον υπογράφηκε η ρωσο-αμερικανική συνθήκη για την πώληση της Αλάσκας και των Αλεούτιεων νήσων από τη Ρωσία στις ΗΠΑ αντί 7.200.000 δολάριων. Η τιμή ήταν 4,19 δολάρια ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.
1872. Πέθαινε ο συνθέτης του Εθνικού μας Ύμνου Νικόλαος Μάντζαρος.
1880.Στη Γαλλία απαγορεύτηκε η λειτουργία του Τάγματος των Ιησουίτων.
1884.Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιωακείμ Γ΄ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση επειδή αντέδρασε στις απαιτήσεις της τουρκικής κυβέρνησης να καταργηθούν τα προνόμια που είχαν παραχωρηθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
1896. Πέθαινε ο πράκτωρ Χαρυ ο Επτωχεύσαμε .Στην Ολυμπιάδα της Αθήνας ο Αντώνιος Πέπανος ανακηρύσσεται πρώτος στην κολύμβηση 500 μέτρων.
1903. Εισβολή των Αμερικανών στον Αγιο Δομίνικο για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
1910. Πέθανε ο Ζαν Μορεάς, κατά κόσμον Ιωάννης Παπαδιαμαντόπουλος,
1912. Ο Σουλτάνος του Μαρόκου ελ Χαφίντ υπέγραψε στο Φεζ συμφωνία με τη Γαλλία με την οποία το τέθηκε υπό την Γαλλική Προστασία.
1917. Η Προσωρινή Κυβέρνηση της Πολωνίας κήρυξε την ανεξαρτησία από τη Ρωσία.
1919. Κατά την εκστρατεία στην Ουκρανία η Ελληνική 2α Μεραρχία ανέλαβε την άμυνα στον τομέα Σαγμίανι-Ολενέστι, επί του Δνείστερου ποταμού.
1921. Ο πρωθυπουργός Δημήτριος Γούναρης ζήτησε από τη Βουλή να εγκρίνει την επιστράτευση και άλλων εφέδρων την κήρυξη στρατιωτικού νόμου, και τη λογοκρισία του Τύπου για τα θέματα που αφορούν στις πολεμικές επιχειρήσεις.
1922. Ο Δημήτριος Γούναρης έφτασε στη Ρώμη, όπου δήλωσε ότι,οι δυνάμεις του Κεμάλ είχαν εξαντληθεί.
1930. Στο Βερολίνο, έπεσε η Κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών και αντικαταστάθηκε από συνασπισμό κομμάτων της Δεξιάς με επικεφαλής τον Χάινριχ Μπρούνιγκ.
1935. Η Βρετανία και η ΕΣΣΔ υπέγραψαν συμφωνία για την από κοινού λήψη μέτρων περιορισμού των επεκτατικών βλέψεων του Ράιχ.1938 .Στη Ρουμανία σχηματίστηκε η δεύτερη κυβέρνηση υπό την προεδρία του πατριάρχη Μύρωνα Χριστέα . Ο Στρατηγός Γκεόργκε Αργεσάνου αντικατέστησε τον στρατηγό Ίον Αντονέσκου, ο οποίος αποσύρθηκε από την κυβέρνηση επειδή δεν συμφώνησε σε τα σκληρά μέτρα εναντίον της Σιδηράς Λεγεώνας.
1939. Στην Ισπανία τα στρατεύματα του Φράνκο κατέλαβαν την Βαλένθια.
1941. Σύμφωνα με το ημερολόγιο του στρατηγού Φραντς Χάλντερ , ο Αδόλφος Χίτλερ ενημέρωσε 200 κορυφαία στελέχη της Βέρμαχτ για την συνολική άποψη του πολέμου εναντίον της ΕΣΣΔ. Σύμφωνα με το ημερολόγιο του Χάλντερ, ο Χίτλερ ανέφερε ότι ο πόλεμος είναι πάλη δύο ιδεολογιών... ότι ο κομμουνισμός αποτελεί τεράστιο μελλοντικό κίνδυνο... και ζήτησε εξολόθρευση των μπολσεβίκων κομισάριων και της κομμουνιστικής διανόησης.
1944. Συμπληρώθηκαν 79 χρόνια από το μεγαλύτερο και πιο καταστρεπτικό από τους βομβαρδισμούς της Σόφιας, που πραγματοποιήθηκαν από τις Συμμαχικές Δυνάμεις κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Σαν σήμερα, το 1944 ρίχτηκαν περισσότερες από 30 χιλιάδες εμπρηστικές βόμβες στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Ο αριθμός των νεκρών υπερέβη τις 4.200 και καταστράφηκαν περισσότερα από 12 χιλιάδες κτίρια. Λουλούδια και στεφάνια κατατέθηκαν μπροστά στο μνημείο των θυμάτων και όσων υπέφεραν από τις βομβιστικές επιθέσεις.
1945. Τα σοβιετικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Αυστρία και κατέλαβαν τη Βιέννη. Την ίδια ημέρα ο σοβιετικός στρατός κατέλαβε το Ντάντσιχ της Πολωνίας στη Βαλτική.(Το σημερινό Γκντανσκ).
1946. Περί ώραν 23.30' πολυμελής συμμορία Κ/Σ προσέβαλε με βαρύ οπλισμό τον Σταθμό Χωροφυλακής Λιτοχώρου, στον οποίο στρατωνιζόταν και το αποσταλέν διά τις εκλογές στρατιωτικό απόσπασμα. Αρχηγοί της συμμορίας ήσαν ο Γεώργιος Ελευθερίου ή καπετάν Φωτεινός και ο Παναγιώτης Παλάσκας ή Καπετάν Τζαβέλας εκ Λιτοχώρου. Εκ των συμμοριτών αναγνωρίσθηκαν επτά κάτοικοι Λιτοχώρου, οι δε λοιποί ήσαν εκ ξένων περιφερειών. Αποτέλεσμα υπήρξε ο φόνος εξ Χωροφυλάκων και δύο οπλιτών του Στράτου, ως και μιας γυναικός. Εκ των υπολοίπων Χωροφυλάκων αγνοούνται πέντε καθώς και τρεις οπλίτες του Στρατεύματος . Το οίκημα του Σταθμού επυρπολήθη και κατέρρευσε. Υπό τα ερείπια ανευρέθησαν απηθρακωμένα τα πτώματα ενός αγνοουμένου στρατιώτη και ενός των αγνοουμένων Χωροφυλάκων. Η συμμορία ακολουθουμένη υπό μεταγωγικών έλαβε κατεύθυνση προς 'Όλυμπο. Πολλοί κάτοικοι του Λιτοχώρου εξηφανίσθησαν ακολουθήσαντες την συμμορία. Επίσης εξηφανίσθη ο αρχηγός των τοπικών κομμουνιστών .Εκ των αγνοουμένων επέστρεψαν τήν επομένη οι απαχθέντες υπό της συμμορίας δυο στρατιώτες και ο Χωροφυλαξ Κοτοπούλης. Υπό της συμμορίας έκρατήθη ό άνευ θητείας ένθοφύλαξ Μαρμαράς, όστις δραπέτευσε τήν 9ην Απριλίου . Οι αριστεροί «ιστορικοί» έχουν καταλήξει ότι στην επίθεση στο Λιτόχωρο μετείχαν 33 ένοπλοι αγωνιστές με Επικεφαλής τον Αλέξανδρο Ρόσσιος , η Υψηλάντης. 1947. Ένας Λόχος Στρατού και το Μεταβατικό Απόσπασμα Κονίτσης δυνάμεως 15 ανδρών δέχθηκαν επίθεση συμμοριτών στο χωριό Πάδες Κονίτσης. Με την συνδρομή ενισχύσεων ανέτρεψαν τους Κ/Σ που διέφυγαν προς Γρεβενά. Σκοτώθηκε ένας Στρατιώτης του 527 Τάγματος. Πολυμελής συμμορία υπό τους Ζέζα και Αμπελά προσέβαλε την Ορμυλία Χαλκιδικής. Ημέτερες απώλειες νεκροί δυο χωροφύλακες. Εφονεύθη εντός της οικίας της τυχαίως και μία γυνή. Απώλειες συμμορίας τρεις νεκροί.
1948. Το υπό τον Υπενωμοτάρχη Δημήτριο Χατζή απόσπασμα συνεπλάκη μετά 15μελούς συμμορίας εις θέση Βαρικό Φλωρίνης φονευθέντων 7 συμμοριτών ων τα πτώματα ανευρέθηκαν και συλληφθέντος ενός αιχμαλώτου. Περί ώραν 23,00' πολυμελής έφιππος συμμορία επιτέθηκε κατά Χωροφυλακής και ΜΑΥ Δρύσκολης Φαρσάλων. Μετά 3ωρον μάχη οι Κ/Σ συνέλαβαν 17 ΜΑΥ και ένα Χωροφύλακα, στρατολόγησαν βιαίως 15 άτομα, έκαψαν το σπίτι ενός αμυνομένου ιδιώτη, που απανθρακώθηκε εντός αύτής, λεηλάτησαν το παντοπωλείο και αφήρεσαν 8 ίππους. Κατά τη μάχη εφονεύθη εις συμμορίτης. 1949. Η ηγεσία του συριακού στρατού ανέλαβε την εξουσία.
1950. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν κατήγγειλε τον γερουσιαστή Μακάρθι ως υπονομευτή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.
1951. Ο Νικόλαος Πλαστήρας διέγραψε τον Στυλιανό Γονατά από την ΕΠΕΚ.
1952. Τα ξημερώματα της 30ής Mαρτίου 1952, Μπελογιάννης Καπούτ. Η 30ή Mαρτίου του 1952 ήταν Κυριακή. Στις 3 το πρωί ανακοινώθηκε στις φυλακές της Καλλιθέας στον Νίκο Mπελογιάννη, στον Kαλούμενο, τον Aργυριάδη και τον Mπάτση ότι η αίτηση χάριτος που είχαν υποβάλει απορρίφθηκε. Είχε γίνει δεκτή της Έλλης Iωαννίδου-Παππά λόγω της πρόσφατης μητρότητας. Στις 4.10΄ έπεσε η «αυλαία της ματωμένης Kυριακής». Οι τέσσερις μελλοθάνατοι μεταφέρθηκαν από τις φυλακές της Καλλιθέας στο στρατόπεδο στου Γούδη και τουφεκίστηκαν σε χώρο πίσω από τη "Σωτηρία" .
1961.Μονογράφηκε η συμφωνία σύνδεσης της Ελλάδας με την Ε.Ο.Κ.
1965 .Πόλεμος του Βιετνάμ: Παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε μπροστά από την πρεσβεία των Η.Π.Α. στη Σαϊγκόν, σκοτώνοντας 22 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 183.
1967. Μετά την απόφαση του Ντε Γκώλ να βγάλει τη Γαλλία από το ΝΑΤΟ έκλεισε το στρατιωτικό αρχηγείο της Συμμαχίας στο Παρίσι.
1968. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε τη διαγραφή των χρεών των αγροτών και έριξε το σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών».
1972. Ο τακτικός στρατός του Ανόι εξαπέλυσε την «επίθεση του Πάσχα», στην Χουέ και νίκησε στη μάχη του Κουάγκ Τρι.
1979. Στο Ιράν, με τη συντριπτική πλειοψηφία του 98% εγκρίθηκε σε Δημοψήφισμα η ίδρυση της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
1981.Στην Ουάσινγκτον, αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αμερικανού Προέδρου Ρόναλντ Ρήγκαν.
1988. Στην Ουγγαρία ιδρύθηκε το κόμμα Fidesz , η Δημοκρατική Ουγγρική Αστική Ενωση.
1999. Ο Ρώσος Πρωθυπουργός Γεβγκένι Πριμακώφ μετά από συνομιλίες στο Βελιγράδι, με τον Μιλόσεβιτς, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις αν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ . Ο Γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ δήλωσε ότι οι προτάσεις που επεξεργάστηκε ο Πριμακώφ δεν αποτελούν βάση για την εξεύρεση λύσης για το Κοσσυφοπέδιο. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ κάλεσε για την 1η Απριλίου στο Πέτρεσμπέργκ τους υπουργούς Εξωτερικών της Φινλανδίας και της Αυστρίας, κλήθηκαν και τους υπουργούς από τη Μακεδονία, την Ουγγαρία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Κροατία και τη Σλοβενία. Ο Πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν στην ετήσια ομιλία του προς το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, είπε ότι δεν θα επιτρέψει η Ρωσία να συρθεί σε έναν πόλεμο. Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Ανατόλι Κβασνίγιν είπε ότι δεν εξετάζει την αποστολή στη Γιουγκοσλαβία Ρώσων στρατιωτικών συμβούλων. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον δήλωσε ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία θα συνεχιστεί σε όλο «το φάσμα στόχων». Ο πρώην Αρχηγός του Επιτελείου του γαλλικού στρατού είχε ότι η επίθεση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία είναι μια «ανοησία». Ο Χασίμ Θάτσι εκ μέρους του ΟΥΤΣΕΚΑ απέρριψε οποιαδήποτε «συμβιβασμό» με την πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας. Στη Γιουγκοσλαβία το Κέντρο Τύπου οδήγησε τον ανταποκριτή του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων στο γήπεδο της Πρίστινα, το οποίο σύμφωνα με το ΝΑΤΟ ειχε μετατραπεί σε φυλακή για τους Αλβανούς και διαπίστωσε ότι ήταν άδειο. Από τους βομβαρδισμούς καταστράφηκε το εργοστάσιο «Sloboda» στο Cacak.
2007 .Η Μόσχα δήλωσε έτοιμη να συμμετάσχει με τις Ηνωμένες Πολιτείες στη δημιουργία κοινού συστήματος πυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη.
2008 .Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι το Ισλάμ έχει καταλάβει τη θέση του Καθολικισμού ως το μεγαλύτερο ενιαίο θρησκευτικό δόγμα στον κόσμο. Οι Μουσουλμάνοι αποτελούσαν το 19,2% του παγκόσμιου πληθυσμού και οι Καθολικοί το 17,4% του παγκόσμιου πληθυσμού.
2010. Στην Ευρώπη, το Euribor έφτασε στο ελάχιστο μέχρι τότε ιστορικό 1,21%, κάνοντας ιστορικό χαμηλό ρεκόρ.
2013. Στην Αθήνα έπειτα από 128 χρόνια λειτουργίας έκλεισε το ιστορικό βιβλιοπωλείο της Εστίας. Ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο συγκρότησε ομάδες αποτελούμενες από πολιτικούς και επιχειρηματίες, για να προτείνουν ιδέες για την επίλυση της οικονομικής και πολιτικής κρίσης. Η κυβέρνηση του Τραπεζίτη Μάριο Μόντι θα παρέμενε μέχρι το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
2015. Σεισμός μεγέθους 7,7 Ρίχτερ στις ακτές της Παπούα Νέας Γουινέας Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ επειδή δωροδοκήθηκε με μετρητά από έναν αμερικανό επιχειρηματία. Στην Βρετανία η βασίλισσα Ελισάβετ διέλυσε το Κοινοβούλιο προκηρύσσοντας γενικές εκλογές για τις 7 Μαΐου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου