Ιανουαρίου 30, 2024

To Δημοτικό Συμβούλιο του Βελιγραδίου θα συγκροτηθεί σε Σώμα στις 19 Φεβρουαρίο

 

 

Το σχέδιο ημερήσιας διάταξης  προβλέπει την επικύρωση της εντολής των συμβούλων του δημοτικού συμβουλίου, την εκλογή του προέδρου και τον διορισμό του γραμματέα.
Η Προσωρινή Αρχή της Πόλης του Βελιγραδίου ποφάσισε   τη σύγκληση της ιδρυτικής συνόδου της Δημοτικής Συνέλευσης του Βελιγραδίου για τις 19 Φεβρουαρίου 2024. 
 Επίσης, εγκρίθηκαν ορισμένες διοικητικές και άλλες επιμέρους πράξεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εκτέλεση τρεχόντων και επειγουσών καθηκόντων, σημαντικών για την πόλη του Βελιγραδίου. 
Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος Ντάρκο Γκλίσιτς δήλωσε σήμερα ότι στην ιδρυτική συνεδρίαση της Δημοτικής Συνέλευσης του Βελιγραδίου θα φανεί εάν υπάρχει πλειοψηφία ή εάν θα διεξαχθούν νέες εκλογές στα μέσα του έτους και ότι οι μισές δημοτικές συνελεύσεις στις τοπικές αυτοδιοικήσεις στις οποίες διεξήχθησαν οι εκλογές στις 17 Δεκεμβρίου έχουν ήδη συσταθεί.
 "Θα δούμε στο Βελιγράδι, όταν θα υπάρξει συντακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Συνέλευσης, αν υπάρχει πλειοψηφία ή όχι. 
Εάν δεν υπάρχει, θα πάμε στις εκλογές όταν πάμε σε αυτούς τους δήμους που πρόκειται να διεξαχθούν τον Ιούνιο-Ιούλιο, και στη συνέχεια θα ενταχθούμε στο Βελιγράδι. 
Σίγουρα τότε όλοι οι δήμοι του Βελιγραδίου θα φύγουν", δήλωσε ο Γκλίσιτς στο TV Pink.
  Ο Γκλίσιτς υπενθύμισε ότι και στους 66 δήμους, κέρδισε η λίστα με επικεφαλής τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ανακοίνωσε επίσης ότι θα γίνει διασταύρωση το φθινόπωρο για να δούμε ποιος έκανε τι από εκείνους τους ανθρώπους που εξελέγησαν τον Ιανουάριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου