Αυγούστου 30, 2023

Μαυροβούνιο. ΣΕ ΑΡΚΕΤΈΣ ΠΌΛΕΙΣ ξεκίνησαν αυτικινητοπομπές διαμαρτυρίας για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης μαζί με τους φίλους του Τζουκάνοβτς

 


 

Στο Μαυροβούνιο, απόψε ξεκίνησαν  αυτονινητιπομπές  διαμαρτυρίας, με τις οποίες οι συμμετέχοντες θέλουν να εκφράσουν τη διαφωνία τους σχετικά με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. 
 Η διαμαρτυρία διοργανώνεται, μέσω των κοινωνικών δικτύων, λόγω διαφωνιών σχετικά με το σχηματισμό της 44ης κυβέρνησης, καθώς και δυσαρέσκειας ότι ο συνασπισμός "Για το μέλλον του Μαυροβουνίου" δεν θα είναι μέρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας και ότι τα κόμματα που κάποτε συνεργάστηκαν με τον Milo Djukanovic εισάγονται στην κυβέρνηση.  Στο Viber, σχηματίστηκε η ομάδα "Υπεράσπιση της εκλογικής βούλησης", όπου ορισμένα μέλη της ομάδας προτείνουν διαμαρτυρίες επειδή πιστεύουν ότι εξαπατήθηκαν σε αυτές τις εκλογές. 
  Με αφορμή τις ανακοινωθείσες αυτοκινητοπομπές , η Αστυνομική Διεύθυνση ανακοίνωσε   ότι οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης, σύμφωνα με το άρθρο 93 του Νόμου περί Εσωτερικών Υποθέσεων, θα καταγράφουν όλες τις μη αναφερόμενες δημόσιες συγκεντρώσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος αυτών των συγκεντρώσεων", ανέφερε η δήλωση. 
 Ο βουλευτής του συνασπισμου Για το Μέλλον του Μαυροβουνίου Jovan Jole Vucurović συνεχάρη τους γενναίους πολίτες που οργανώθηκαν για να υπερασπιστούν την ψήφο τους και οι οποίοι δείχνουν μεγάλη ευθύνη. "Είναι καταστροφική και ανεύθυνη συμπεριφορά του Μιλόικο Σπάιτς. Η ετοιμότητά του να επιστρέψει το οργανωμένο έγκλημα, ο Μίλο Τζουκάνοβιτς και άλλοι που κατέστρεψαν το Μαυροβούνιο και ήθελαν να απαγάγουν τα ιερά της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, προκάλεσαν μεγάλη οργή μεταξύ του λαού. Στις 30 Αυγούστου 2020, όπως και στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, η πλειοψηφία που θα έπρεπε να είναι η ραχοκοκαλιά της νέας κυβέρνησης περιγράφηκε σαφώς και ο Σπάιτς πρέπει να το έχει αυτό κατά νου, να μην κυβερνάται από ματαιοδοξία και μισαλλοδοξία", κατέληξε ο Βουκούροβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου