Νοεμβρίου 28, 2021

Την 1η Δεκεμβρίου αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση της νέας Βουλής

«Δεν υπάρχει θέμα στο οποίο να μην έχει επιτευχθεί πλήρης» δήλωσε ο συμπρόεδρος του «Συνεχίζουμε την αλλαγή» Κύριλ Πέτκόφ σχολιάζοντας τις πενθήμερες διαπραγματεύσεις, σε 18 τομείς, που ολοκληρώθηκαν χθες, με τους δυνητικούς κυβερνητικούς εταίρους , το «Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα» , το «Υπάρχει Τέτοιος Λαός», και τη «Δημοκρατική Βουλγαρία».Το τελευταίο Κεφάλαιο των διαπραγματεύσεων ήταν οι διεθνείς σχέσεις και η εξωτερική πολιτική . Οι συνομιλητές συμφώνησαν ότι η Βουλγαρία διατηρεί την κοινά αποδεκτή θέση της απέναντι στη Δημοκρατία της Σεβερνοματσεντόνιγια και θα την αναβαθμίσει με εποικοδομητικό πνεύμα.

 Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας  Ρούμεν Ράντεφ υπέγραψε διάταγμα για τη σύγκληση της νέας 47ης Εθνοσυνέλευσης την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου. Το πιο επείγον θέμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθούν οι βουλευτές, αφορά στην ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022. Σύμφωνα τις ανακοινώσεις των κομματικών διαπραγματευτικών ομάδων για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ο προϋπολογισμός θα εγκριθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2022. Στο νέο κοινοβούλιο συμμετέχουν 7 πολιτικές δυνάμεις.

Ο  αρχηγός του κόμματος ΓΚΕΡΜΠ  Μπόϊκο Μπορίσοφ σε εκδήλωση της νεολαίας του κόμματος Αρμπανάσι είπε ότι  θα υποστηρίξει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και όλα τα μέτρα που προτείνουν ως τώρα οι διαπραγματευτές και τόνισε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα θα καταθέσει πρόταση   στη νέα βουλή είναι για μορατόριουμ στην λήψη  δανείων από το Κράτος. Ο Μπορίσοφ είπε ότι η Βουλγαρία αντιμετωπίζει τρεις σοβαρές κρίσεις , τη μεταναστευτική, την επιδημική και την οικονομική και ότι τον Δεκέμβριο ο πληθωρισμός  θα είναι 10% και το δημόσιο χρέος θα είναι 7-8 δισ. λέβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου