Σεπτεμβρίου 01, 2021

ΝΤΟΝΤΙΚ. Ο Τζαφέροβιτς θα πρέπει να με υποστεί για πολλά χρόνια

 

ΡΙΜΠΝΙΚ: «Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στον Τζαφέροβιτς .Δεν είμαι πολύ χαρούμενος που τον συναντώ εκεί, αλλά θα πρέπει να τα βάλει μαζί μου για πολύ καιρό», δήλωσε ο Ντόντικ στο Ρίμπνικ, απαντώντας αφού στην εκκληση του Τζάφεροβιτς προς τον μη Υπατο Κρίστιαν Σμιτ να θέσει θέμα καθαίρεσης του Ντόντικ. Ο Ντόντικ είπε ότι οι μουσουλμάνοι περιμένουν από τον Υπατο εκπρόσωπο να κάνει μόνο ό, τι θέλουν, όπως έχει συμβεί μέχρι στιγμής αφου οι Υπατοι έκαναν μόνο ό, τι ζητούσαν οι μουσουλμάνοι. Σύμφωνα με τον ίδιο, από τότε που ιδρύθηκε ο θεσμός του υψηλού εκπροσώπου το 1995, δεν υπήρξε καμία ενέργεια προς το συμφέρον της Δημοκρατίας Σέρπσκα. «Όλα ήταν εναντίον μας, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να σεβόμαστε τέτοιους θεσμούς, τόσο υψηλούς εκπροσώπους, τόσο λεγόμενους υψηλούς εκπροσώπους», επεσήμανε ο Ντόντικ.
 Ο Ντόντικ είπε ότι θα μπορούσε να συνομιλήσει με τον Σμίντ τον οποίο η Σερπσκα δεν αναγνωρίζει και δεν αποσεχετι ως Υπατο εκπρόσωπο εφόσον εμφανιστεί ως εκπρόσωπος των τεσσάρων μελών του Συμβουλίου Ασφάλειας που τον Υποστηρίζουν ή ως εκπρόσωπος του της ομάδας χωρών που τον επέλεξε η ως Γερμανός απεσταλμένος, αλλά όχι ως ύπατος εκπρόσωπος. 
 «Δεν είναι Υπατος  εκπρόσωπος, δεν θα υποκύψουμε στις πιέσεις. Πιστεύω ότι είναι" να είμαστε ή να μην είμαστε "για εμάς," είπε ο Ντόντικ. Ο Ντόντικ λέει ότι είναι καλύτερο να υπογράψουμε αμέσως την πράξη της συνθηκολόγησης εάν δεχτούμε να κυβερνηθούμε με αυτόν τον τρόπο. να εκλεγεί ένας διεθνής από μια ομάδα χωρών για να ψηφίσει νόμους εδώ, τροποποιήσεις ή να έχει δικαιώματα. "Τότε είναι καλύτερα να μην υπάρξει, εγκαταλείψτε αυτό αμέσως και πείτε αντίο", επεσήμανε ο Ντόντικ και πρόσθεσε ότι έπρεπε απλώς να το καταλάβουν. Ο Ντόντικ επανέλαβε ότι μόνο ένας άνδρας που έχει οριστεί από το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας μπορεί να έρθει ως ύπατος εκπρόσωπος, αν και είναι γνωστό ότι μεγάλες δυνάμεις όπως η Αμερική, η Γερμανία, η ΕΕ και κάποιες άλλες χώρες, στέκονται πίσω του. "Αλλά, έχετε μια στιγμή στην ιστορία όταν ένας λαός βρίσκει κάτι άδικο. Σε αυτή την περίπτωση, η αδικία είναι ότι στέλνετε έναν άντρα χωρίς ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας να μας κυβερνήσει. Δεν θα το δεχτούμε! Τι άνθρωποι θα ήμασταν αν το δεχτήκαμε », εξήγησε. Ντόντικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου